Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Pruimengalette met bolletjes ijs

Pruimengalette

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Deze galette is een eenvoudig maar elegant dessert, waarin sappige pruimen de hoofdrol spelen. De knapperige, goudbruine korst en het zoet-frisse fruit maken dit een perfecte traktatie voor bij de koffie of als afsluiter van een zomerse maaltijd.

Lees verder onder de advertentie

Aantal taarten
1

Ingrediënten

Deze galette is een eenvoudig maar elegant dessert, waarin sappige pruimen de hoofdrol spelen. De knapperige, goudbruine korst en het zoet-frisse fruit maken dit een perfecte traktatie voor bij de koffie of als afsluiter van een zomerse maaltijd.
Tip
Zijn de pruimen niet in het seizoen, dan is deze galette ook perfect te maken met appel, peer of kaki’s.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Rol het deeg uit met het bijgeleverde bakpapier en leg het op de bakplaat.

  2. Strooi de pecannoten gelijkmatig over het deeg, maar laat een rand van 3-4 cm vrij. Meng de pruimen in een kom met de kokosbloesemsuiker.

  3. Verdeel het mengsel over de gemalen pecannoten. Vouw de randen van het deeg over een deel van de pruimen naar binnen.

  4. Bestrijk de randen van het deeg met de sojamelk. Bestrooi de pruimen met het amandelschaafsel.

  5. Bak de galette 35 minuten in de oven, totdat het deeg goudbruin en gaar is en de pruimen lekker zacht zijn.

  6. Laat de galette een paar minuten afkoelen, snijd in stukken en serveer eventueel met een bolletje vegan ijs naar keuze.

Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Lenna’s Plant Based Kitchen

€ 27,50
Cover Lenna's Plant Based Kitchen
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!