Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
quesedila

Quesadilla

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

De quesadilla is de tosti van de Mexicaanse keuken. Letterlijk betekent het ‘kaasdingetje’ en naast kaas is deze tortilla vaak gevuld met vlees, kruiden en fijngesneden ui en paprika.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

De quesadilla is de tosti van de Mexicaanse keuken. Letterlijk betekent het ‘kaasdingetje’ en naast kaas is deze tortilla vaak gevuld met vlees, kruiden en fijngesneden ui en paprika.
Quesadilla's
Op zoek naar nog meer recepten voor quesadilla's? Je vindt ze natuurlijk bij Foodies!

Bereiding

  1. Snijd de chorizo in dunne plakjes. Pel de rode ui en snijd hem in ringen. Verhit steeds ½ el olie in een bakpan en bak er een tortilla ca. ½ minuut per zijde in. Bestrooi de tortilla met ¼ van de kaas, ¼ van de chorizo, ¼ van de ui en ¼ van de jalapeño’s. Vouw de tortilla dubbel en bak nog 1-2 minuten.

  2. Neem de tortilla uit de pan en herhaal met de overige ingrediënten. Snijd de quesadilla in punten. Snijd de vleestomaten in plakken. Leg op iedere punt quesadilla een plak tomaat. Bestrooi met koriander.

Foto’s: foodies

Mexicaanse recepten
Voor nog meer Mexicaanse recepten kun je hier een kijkje nemen!

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!