Rijstpakketjes met lam en noten
Eenvoudig
ca. 1 uur en 55 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 55 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C /hetelucht: 160⁰C). Doe de pistachenoten en de pijnboompitten in een kleine bakplaat en rooster ze in ca. 10 minuten goudbruin in de oven.
Neem uit de oven en verhoog de temperatuur (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Hak de noten grof.Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, de knoflook en een flinke snuf zout er 6-8 minuten in, tot de ui zacht is. Voeg het lamsgehakt en de baharat toe en bak 4-5 minuten, tot het vlees niet meer roze is. Roer de rijst, de rozijnen, de wortel, het kaneelstokje, het laurierblaadje en de bouillon erdoorheen. Breng aan de kook, draai het vuur lager, leg het deksel op de pan en laat ca. 20 minuten zachtjes koken, tot het vocht is opgenomen. Zet het vuur uit en laat nog ca. 10 minuten stomen. Roer de gehakte noten, zout en peper erdoorheen en verwijder het kaneelstokje en het laurierblaadje.
Leg een vel filodeeg op je werkblad en bestrijk met gesmolten boter. Leg er een tweede vel filodeeg op en bestrijk ook met gesmolten boter. Leg er weer een vel filodeeg bovenop en bestrijk weer met gesmolten boter. Snijd de drie vellen doormidden, zodat je twee stapeltjes van drie laagjes filodeeg hebt. Leg ¹∕₆ van de rijstvulling op elk stapeltje filodeeg, vouw het deeg dicht en druk de randjes goed aan. Draai de pakketjes
om en bestrijk de andere kant met flink wat boter. Leg de pakketjes op een met boter ingevette bakplaat en herhaal met de rest van het filodeeg, de rijstvulling en de boter. Bestrooi alle pakketjes met het sesamzaad en bak in 25-30 minuten
goudbruin en krokant in de oven.Roer de yoghurt, de gedroogde munt, zout en peper door elkaar en serveer met de rijstpakketjes.