Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Roomyoghurt in een glas met kruisbessen en vlierbloesem

Roomyoghurt met kruisbessen en vlierbloesem

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Licht, fris en vol van smaak – een perfecte afsluiter op een warme dag. Het zachte yoghurt wordt perfect aangevuld met fris fruit en een vleugje bloesem. Simpel om te maken, bijzonder om te proeven.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Licht, fris en vol van smaak – een perfecte afsluiter op een warme dag. Het zachte yoghurt wordt perfect aangevuld met fris fruit en een vleugje bloesem. Simpel om te maken, bijzonder om te proeven.
Wist je dat?
De smaak van kruisbessen varieert van zoet, druifachtig en sappig tot scherp, zuur en kiwiachtig, afhankelijk van de soort en de rijpheid van de bessen. Proef ze eerst voor je naar smaak suiker toevoegt.

Bereiding

  1. Doe de kruisbessen, de munt, de suiker en de vlierbloesemsiroop in een pan op laag vuur. Verhit al roerend 5-8 minuten tot de kruisbessen zachter en siroopachtig worden.

  2. Laat de siroop afkoelen. Verwijder de takjes munt. Proef en voeg naar wens extra suiker toe.

  3. Klop de slagroom, de yoghurt en de poedersuiker tot zachte pieken. Spatel het grootste deel van de kruisbessen erdoorheen.

  4. Verdeel het mengsel over glazen. Lepel de rest van de kruisbessen eroverheen en serveer met extra munt en koekjes.

Per portie: 691 kcal | 43 g koolhydraten | 5 g eiwit | 55 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Mowie Kay Styling: Luis Peral Foodstyling: Libby Silbermann

Serveertip
De compote van het recept is perfect voor in yoghurt, havermoutpap en een pavlova; verdubbel de hoeveelheid dan en bewaar tot vier dagen in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!