
Roomyoghurt met kruisbessen en vlierbloesem
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Licht, fris en vol van smaak – een perfecte afsluiter op een warme dag. Het zachte yoghurt wordt perfect aangevuld met fris fruit en een vleugje bloesem. Simpel om te maken, bijzonder om te proeven.
Lees verder onder de advertentie
Licht, fris en vol van smaak – een perfecte afsluiter op een warme dag. Het zachte yoghurt wordt perfect aangevuld met fris fruit en een vleugje bloesem. Simpel om te maken, bijzonder om te proeven.
Wist je dat?
De smaak van kruisbessen varieert van zoet, druifachtig en sappig tot scherp, zuur en kiwiachtig, afhankelijk van de soort en de rijpheid van de bessen. Proef ze eerst voor je naar smaak suiker toevoegt.
Bereiding
Doe de kruisbessen, de munt, de suiker en de vlierbloesemsiroop in een pan op laag vuur. Verhit al roerend 5-8 minuten tot de kruisbessen zachter en siroopachtig worden.
Laat de siroop afkoelen. Verwijder de takjes munt. Proef en voeg naar wens extra suiker toe.
Klop de slagroom, de yoghurt en de poedersuiker tot zachte pieken. Spatel het grootste deel van de kruisbessen erdoorheen.
Verdeel het mengsel over glazen. Lepel de rest van de kruisbessen eroverheen en serveer met extra munt en koekjes.
Serveertip
De compote van het recept is perfect voor in yoghurt, havermoutpap en een pavlova; verdubbel de hoeveelheid dan en bewaar tot vier dagen in de koelkast.