Bereiding

  1. Haal het vlees ca. 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
  2. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur en bak er het vlees in 3-5 minuten rondom bruin in. Haal het vlees uit de pan en houd apart op een bord. Bind voor het bouquet garni de kruiden met een stukje keukentouw samen tot een bosje.
  3. Bak de ui, de knoflook, de winterpeen en de bleekselderij in dezelfde pan ca. 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de wijn en laat in 2-3 minuten iets inkoken. Giet de tomatenblokjes en de bouillon erbij en leg het bouquet garni in de saus. Breng het geheel aan de kook en laat met een deksel schuin op de pan 2-3 uur stoven op laag vuur tot het vlees heel zacht is en uit elkaar valt. Roer af en toe door.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout. Verwijder intussen het bouquet garni en breng de ragout op smaak met de suiker en eventueel extra zout en peper. Giet de pasta af. Serveer de ragout met de pasta en garneer met de geraspte kaas.

Wijntip:Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano Collezione Privata 2019

Per portie: ca. 712 kcal
54 g eiwit | 20 g vet | 68 g koolhydraten

Due Palme wijnpakket

3x2 flessen

Due Palme wijnpakket
€50,-

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling