Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Runderragout met pappardelle

Runderragout met pappardelle

In samenwerking met Les Généreux.
  • Gemiddeld

  • ca. 3 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 3 u. en 15 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Job: “Wat je noemt comfort food, deze heerlijke pasta! Daar hoort natuurlijk een hartverwarmende rode wijn bij. De Colle-zione Privata van Due Palme is daar een perfect voorbeeld van. Het is de luxe variant van de geliefde Domiziano. Ook ver-vaardigd van Negroamaro druiven, maar dan gerijpt op kleine eikenhouten vaten. Dit geeft de wijn naast het kenmerkende rijpe, zwoele fruit een hartig, iets getoast karakter dat mooi past bij de kruidige en aardse smaken in het gerecht. De stevi-ge structuur sluit mooi aan bij het rundvlees in de pasta. Als je dit gerecht niet alleen eet maar ook bereidt met een slok van deze wijn, ben je verzekerd van een perfecte wijn-spijservaring!”

Bereiding

  1. Haal het vlees ca. 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.

  2. Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur en bak er het vlees in 3-5 minuten rondom bruin in. Haal het vlees uit de pan en houd apart op een bord. Bind voor het bouquet garni de kruiden met een stukje keukentouw samen tot een bosje.

  3. Bak de ui, de knoflook, de winterpeen en de bleekselderij in dezelfde pan ca. 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de wijn en laat in 2-3 minuten iets inkoken. Giet de tomatenblokjes en de bouillon erbij en leg het bouquet garni in de saus. Breng het geheel aan de kook en laat met een deksel schuin op de pan 2-3 uur stoven op laag vuur tot het vlees heel zacht is en uit elkaar valt. Roer af en toe door.

  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout. Verwijder intussen het bouquet garni en breng de ragout op smaak met de suiker en eventueel extra zout en peper. Giet de pasta af. Serveer de ragout met de pasta en garneer met de geraspte kaas.

Per portie: 712 kcal | 68 g koolhydraten | 54 g eiwit | 20 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Sander Damen Styling: Alexstyling

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Due Palme wijnpakket

€ 50,-
Cover voor Due Palme wijnpakket