Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
tonijn wrap

Salade niçoise-wraps

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Salade niçoise is een heerlijke, kleurrijke salade uit de Franse keuken, boordevol verse groenten, tonijn en ei. Lekker om los te serveren of als vulling van een wrap!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Salade niçoise is een heerlijke, kleurrijke salade uit de Franse keuken, boordevol verse groenten, tonijn en ei. Lekker om los te serveren of als vulling van een wrap!

Bereiding

  1. Kook de eieren in 8 minuten halfzacht. Spoel ze onder koud stromend water en zet apart.

  2. Prak de ansjovis in een kleine kom fijn. Klop het citroensap, de knoflook en 1 el water erdoorheen. Klop de olie druppelsgewijs erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.

  3. Doe de tonijn in een kom en breek in stukjes. Meng de helft van de dressing er voorzichtig doorheen. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.

  4. Verwarm de tortilla’s evt. kort in een droge pan. Bedek de tortilla’s met wat spinazieblaadjes en verdeel er de tonijn over. Maak af met de tomaat, het ei en de olijven. Druppel de overige dressing eroverheen.

Per portie: 379 kcal | 19 g koolhydraten | 27 g eiwit | 21 g vet
Tip
Deze gezonde wraps zijn ideaal om mee te nemen. Verpak de wraps dan wel in alumniumfolie. Zo blijven ze lekker lang vers!

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (9 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!