Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Salade van gepofte koolraap

Salade van gepofte koolraap met walnotenvinaigrette

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Was de koolrapen en prik ze rondom in met een vork. Verpak de koolrapen in aluminiumfolie en pof ze in ca. 1,5 uur gaar in de oven.*

  2. 2. Roer voor de vinaigrette de mosterd, de azijn en de poedersuiker door elkaar. Voeg de sjalotten toe. Voeg nu geleidelijk al kloppend de zonnebloem- en walnotenolie toe. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.

  3. 3. Neem de koolrapen uit de oven en pak ze uit. Laat afkoelen en snijd of schaaf in plakken van 3-4 mm dik. Verdeel de plakken over een schaal of over borden. Hak de walnoten en de peterselie grof en meng ze vlak voor het serveren door de vinaigrette.

  4. 4. Bedruip de koolraap royaal met de vinaigrette. Verbrokkel de roquefort grof over het geheel. Lekker met donker roggebrood.

Per portie: 479 kcal | 19 g koolhydraten | 9 g eiwit | 42 g vet

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)