Deze sesamtofubowl met knapperige groenten is een feestje voor je smaakpapillen. Simpel, smaakvol en volledig plantaardig – ideaal voor een doordeweekse dag wanneer je nét wat extra’s wil.

Sesamtofubowl
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Variatietip
Wil je je tofu op een andere manier marineren? Bekijk hier onze lekkerste variatietips!
Bereiding
Snijd de tofu in drie plakken en dep stevig droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van 2 cm en schep in een kom om met de maizena, de helft van het sesamzaad en een snufje zout.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tofu aan alle zijden goudkleurig en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Klop de sojasaus, de sesamolie, de rijstazijn, de rest van het sesamzaad en de gemberazijn door elkaar. Schep de helft van de dressing om met de quinoa en verdeel over kommen.
Leg de crispy tofu, de paksoi, de edamame, de wortel, de avocado, de lente-ui en de sushigember erop. Schenk de rest van de dressing erover en bestrooi eventueel met zwart sesamzaad.