Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Twee bowls met onder andere sesamtofu, quinoa, edamame, paksoi en avocado

Sesamtofubowl

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Deze sesamtofubowl met knapperige groenten is een feestje voor je smaakpapillen. Simpel, smaakvol en volledig plantaardig – ideaal voor een doordeweekse dag wanneer je nét wat extra’s wil.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Deze sesamtofubowl met knapperige groenten is een feestje voor je smaakpapillen. Simpel, smaakvol en volledig plantaardig – ideaal voor een doordeweekse dag wanneer je nét wat extra’s wil.

Variatietip
Wil je je tofu op een andere manier marineren? Bekijk hier onze lekkerste variatietips!

Bereiding

  1. Snijd de tofu in drie plakken en dep stevig droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van 2 cm en schep in een kom om met de maizena, de helft van het sesamzaad en een snufje zout.

  2. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tofu aan alle zijden goudkleurig en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Klop de sojasaus, de sesamolie, de rijstazijn, de rest van het sesamzaad en de gemberazijn door elkaar. Schep de helft van de dressing om met de quinoa en verdeel over kommen.

  4. Leg de crispy tofu, de paksoi, de edamame, de wortel, de avocado, de lente-ui en de sushigember erop. Schenk de rest van de dressing erover en bestrooi eventueel met zwart sesamzaad.

Per portie: 815 kcal | 59 g koolhydraten | 38 g eiwit | 44 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Mowie Kay Styling: Luis Peral Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!