Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Bijgerechten: sherry-sjalotjes

Sherry-sjalotjes

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Verhit de olie in een ruime, diepe pan en fruit er de sjalotten 10 minuten rondom goudbruin in. Voeg de sherry, de bouillon, de tijm, het laurierblad en wat zout en peper toe. Breng aan de kook en dek af met een deksel. Stoof de sjalotten op laag vuur ca. 1 uur. Keer de sjalotten af en toe om.

  2. Neem de deksel van de pan en stoof nog 20 minuten verder tot de saus ingekookt en stroperig is. Voeg de boter blokje voor blokje toe en roer telkens tot hij is opgenomen. Lekker met een groot braadstuk en aardappelpuree.

Per portie: 214 kcal | 5 g koolhydraten | 4 g eiwit | 13 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Lottie Covel

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!