Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Pot met ingelgde courgette in rodewijnazijn

Snelle ingelegde courgette

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Geef je gerechten een frisse en knapperige twist met deze snelle ingelegde courgette! Een makkelijk recept dat een heerlijke zoet-zure toevoeging is voor salades, sandwiches of borrelplanken. Perfect om restjes courgette op een smaakvolle manier te bewaren!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Geef je gerechten een frisse en knapperige twist met deze snelle ingelegde courgette! Een makkelijk recept dat een heerlijke zoet-zure toevoeging is voor salades, sandwiches of borrelplanken. Perfect om restjes courgette op een smaakvolle manier te bewaren!
Ook lekker voor erbij
Je kunt natuurlijk heel veel soorten groente en fruit inleggen om extra smaak te geven. Zo kun je deze ingemaakte rode ui toevoegen aan het gerecht waar je deze courgette gebruikt, heerlijke combinatie!

Bereiding

  1. Doe de courgette, de knoflook en de dille in een grote pot of kom. Doe het korianderzaad, de peperkorrels en de chilivlokken in een kleine koekenpan op laag vuur.

  2. Bak 1-2 minuten of tot het mengsel geurig is. Doe het mengsel in een vijzel en vermaal grof. Voeg toe aan de courgette.

  3. Doe de suiker, een snufje zout en het water in dezelfde pan. Laat op laag vuur de suiker smelten, voeg de azijn toe en neem de pan van het vuur.

  4. Schenk over de courgettes, schud of roer goed en laat afkoelen. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast – hoe langer, hoe lekkerder. Lekker bij een kaasplankje.

Per portie: 82 kcal | 17 g koolhydraten | 2 g eiwit | 1 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Robert Billington Styling: Rachel Vere Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!