Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Snijbonen met chorizo en amandelen

Snijbonen met chorizo en amandelen

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Serveer de snijbonen met rijst of knapperig brood om er een hoofdgerecht van te maken.

Bereiding

  1. Kook de snijbonen 3-4 minuten in een pan gezouten water of tot ze beetgaar zijn. Giet af en houd apart.

  2. Klop de olijfolie, de azijn en de ansjovis glad. Breng op smaak met peper en meng door de bonen.

  3. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de chorizo in 2-3 minuten goudbruin. Kook de eieren ca. 6½ minuut in een pan met kokend water. Giet af en spoel de eieren onder
    koud water af om ze te laten afkoelen. Pel en halveer de eieren.

  4. Lepel de bonen op de borden en verdeel de chorizo en de eieren eroverheen. Bestrooi met het paprikapoeder, de amandelen en de peterselie.

Per portie: 343 kcal | 3 g koolhydraten | 17 g eiwit | 29 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Esther Clark Foto’s: Yuki Sugiura Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)