
Speculoos-hazelnootblondies
Eenvoudig
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Vet een brownievorm (20 x 20 cm) in met gezouten boter en bekleed met bakpapier. Smelt de boter, de suiker en 125 g van de chocolade in een pan op laag vuur.
Neem van het vuur als het mengsel dik en glanzend is en laat ca. 10 minuten afkoelen. Voeg de vanille en de eieren toe en klop door elkaar.
Zeef de bloem boven het mengsel en spatel goed door elkaar. Spatel het grootste deel van de hazelnoten kort erdoorheen.
Schenk de helft van het beslag in de vorm en lepel de helft van de speculoospasta eroverheen. Maak met een tafelmes een marmerpatroon in het beslag.
Schenk de rest van het beslag erop en verdeel de rest van de speculoospasta, de hazelnoten en de chocolade erover.
Bak de blondie in 40-45 minuten gaar in de oven, tot de randjes stevig zijn, maar het midden nog een beetje wiebelt. Laat helemaal afkoelen in de vorm en snijd in blokjes.