Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Speculoos-hazelnootblondies gesneden in 12 stukjes.

Speculoos-hazelnootblondies

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Speculoospasta is een geliefd broodbeleg in Nederland in België, maar wist je dat je er ook heel goed mee kunt bakken? Deze blondies zijn een perfecte traktatie voor jezelf of om te delen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
12

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Speculoospasta is een geliefd broodbeleg in Nederland in België, maar wist je dat je er ook heel goed mee kunt bakken? Deze blondies zijn een perfecte traktatie voor jezelf of om te delen.
Blondies
Een heerlijke variatie op brownies, maar dan zonder cacao – waardoor ze die mooie goudblonde kleur krijgen. Ze zijn lekker chewy en je kunt er eindeloos mee variëren. Probeer deze recepten maar eens!

Bereiding

  1. Vet een brownievorm (20 x 20 cm) in met gezouten boter en bekleed met bakpapier. Smelt de boter, de suiker en 125 g van de chocolade in een pan op laag vuur.

  2. Neem van het vuur als het mengsel dik en glanzend is en laat ca. 10 minuten afkoelen. Voeg de vanille en de eieren toe en klop door elkaar.

  3. Zeef de bloem boven het mengsel en spatel goed door elkaar. Spatel het grootste deel van de hazelnoten kort erdoorheen.

  4. Schenk de helft van het beslag in de vorm en lepel de helft van de speculoospasta eroverheen. Maak met een tafelmes een marmerpatroon in het beslag.

  5. Schenk de rest van het beslag erop en verdeel de rest van de speculoospasta, de hazelnoten en de chocolade erover.

  6. Bak de blondie in 40-45 minuten gaar in de oven, tot de randjes stevig zijn, maar het midden nog een beetje wiebelt. Laat helemaal afkoelen in de vorm en snijd in blokjes.

Per stuk: 466 kcal | 45 g koolhydraten | 7 g eiwit | 29 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!