Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Stamppot met gerookte forel

Stamppot met gerookte forel

  • Eenvoudig

  • 44 minuten bereidingstijd44 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de saus

In de duurste stamppot ter wereld verwerkten Samuel Levie en Timo de Beurs gerookte kreeftenworst. Maar ja. Dat is best nog een klusje. Je kunt ook iets lekkers maken met gerookte vis uit de supermarkt. Dus hier een variatie op de boerenkoolstamp met gerookte forel er doorheen en een stukje gebakken vis erbij.

Bereiding

  1. Portioneer de witvis in vier gelijke stukken en zout licht. Zet een half uur terug in de koelkast.

  2. Doe de aardappelen in een pan met een laagje water en leg de boerenkool er bovenop. Doe de deksel op de pan en kook in zo’n 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de boter tot een geheel en breng op smaak met zout en peper. Tegelijkertijd bak je de kabeljauw in boter of olijfolie in een minuut of zes zodat deze gaar maar nog net glazig is. Roer de forel door de warme stamppot en serveer met de kabeljauw en met onderstaande saus.

  3. Voor de saus: kook de visbouillon in tot een kwart. Bak in een ander pannetje een uitje, maar zorg dat deze niet kleurt. Blus de pan met ui met een scheutje witte wijn en de ingekookte visbouillon en roer hier de klont boter doorheen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)