Stamppot met gerookte forel
Eenvoudig
44 minuten bereidingstijd44 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Portioneer de witvis in vier gelijke stukken en zout licht. Zet een half uur terug in de koelkast.
Doe de aardappelen in een pan met een laagje water en leg de boerenkool er bovenop. Doe de deksel op de pan en kook in zo’n 20 minuten gaar. Giet af en stamp met de boter tot een geheel en breng op smaak met zout en peper. Tegelijkertijd bak je de kabeljauw in boter of olijfolie in een minuut of zes zodat deze gaar maar nog net glazig is. Roer de forel door de warme stamppot en serveer met de kabeljauw en met onderstaande saus.
Voor de saus: kook de visbouillon in tot een kwart. Bak in een ander pannetje een uitje, maar zorg dat deze niet kleurt. Blus de pan met ui met een scheutje witte wijn en de ingekookte visbouillon en roer hier de klont boter doorheen.