Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
8 stukken sticky marmelade-harissakip op een bord

Sticky marmelade-harissakip

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Zoet, pittig en heerlijk kleverig: deze marmelade-harissakip barst van de smaak. Perfect voor een doordeweekse maaltijd met nét dat beetje extra.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Zoet, pittig en heerlijk kleverig: deze marmelade-harissakip barst van de smaak. Perfect voor een doordeweekse maaltijd met nét dat beetje extra.

Wist je dat?
Harissa is een pittige saus uit Tunesië, gemaakt van onder andere rode pepers en knoflook. Vooral in combinatie met kip is het een echte smaakexplosie. Om je vingers bij af te likken!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Doe de kipdijfilets in een braadslee of ovenschaal waar ze net in passen.

  2. Roer in een klein kommetje de rest van de ingrediënten met wat zout en peper door elkaar. Schenk de marinade over de kip en zorg dat elke filet goed bedekt is.

  3. Bak ca. 50 minuten in de oven, tot het vel krokant is en het vlees helemaal gaar. Laat een paar minuten rusten en serveer met de rest van de saus uit de ovenschaal.

Per portie: 325 kcal | 18 g koolhydraten | 21 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Pip McCormac Fotografie: Stuart Ovenden Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Myles Williamson

Serveertip
Serveer de kip met witte rijst en gestoomde bimi, ook wel aspergebroccoli genoemd, voor een complete maaltijd.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!