
Surinaams-Chinese tjap tjoy met komkommer
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een hapjespan of wok op laag vuur en fruit de ui, knoflook, gember en madame jeanette 2 minuten. Voeg alle groenten toe en wok nog 5 minuten op hoog vuur.
Maak in een kom de maizena aan met 1 eetlepel koud water tot er een wit papje ontstaat. Voeg de bouillon, oestersaus en ketjap toe aan de groenten en roer goed door. Roer vervolgens het maizenapapje erdoor tot er een glanzend laagje over de groenten komt en de saus mooi gebonden is.
Zet het vuur uit en roer de sesamolie erdoorheen. Voeg de blokjes courgette en paprika toe en schep alles om tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg de gekookte macaroni toe samen met de tomatenketchup (optioneel), zoete en zoute ketjap en schep goed om. Draai het vuur uit.
Serveer direct met de fijngesneden bladselderijblaadjes, garnalensambal (koop je kant-en-klaar bij de Surinaamse of Aziatische supermarkt, of maak je zelf naar recept uit Madame Jeanette) en ingemaakte groenten, zoals komkommer en rode ui.
Madame Jeanette
€ 27,99