Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Platte bladerdeeg taartjes met appel en karamel

Taartjes met appel en karamel

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Met dit recept uit de airfryer zet je heel snel een smakelijk, decadent dessert op tafel. Knapperige taartjes met warme appel en romige karamel, perfect voor elke zoetekauw.

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • airfryer

Lees verder na de advertentie

Met dit recept uit de airfryer zet je heel snel een smakelijk, decadent dessert op tafel. Knapperige taartjes met warme appel en romige karamel, perfect voor elke zoetekauw.
Serveertip
Serveer de taartjes naast de slagroom ook met een bolletje zelfgemaakt ijs voor extra verwennerij!

Bereiding

  1. Rol het deeg uit en snijd het in vier rechthoeken. Bestrijk de randen van elke rechthoek rondom met het losgeklopte ei. Zorg dat je rondom een 1½ cm dikke rand van bestreken deeg hebt.

  2. Vouw de vier randen van elke rechthoek naar binnen zodat een opstaande rand ontstaat. De rechthoeken worden zo iets kleiner zodat ze met wat tussenruimte in de mand van je grote airfryer passen (of in een airfryer met twee manden).

  3. Bestrijk de bovenkanten van de omgevouwen randen met losgeklopt ei, maar zorg dat er geen ei op het middelste deel terechtkomt. Leg de rechthoeken op je crispplaat (of twee op elke plaat als je twee platen hebt) en laat het deeg uitharden in de koelkast.

  4. Verwijder intussen de klokhuizen van de appels, snijd de appels doormidden en snijd elke helft in dunne plakken. Verhit de airfryer tot 200 °C.

  5. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel 1 eetlepel van de dulce de leche over elke deegrechthoek. Blijf wel binnen de opstaande randen.

  6. Verdeel de plakken appel er in een waaier overheen. Je hoeft niet alle plakken te gebruiken. Zorg dat de taartjes er mooi uitzien en niet te vol liggen.

  7. Zet de taartjes in de hete airfryer en verlaag de temperatuur direct tot 180 °C. Bak de taartjes ongeveer 18 minuten tot ze goudbruin en opgezwollen zijn en het deeg gaar is. Serveer met slagroom naar smaak.

Copyright: receptuur Clare Andrews / Foto’s © Danielle Wood / Vertaling Mariëlle SteinpatzTaartjes

Geen airfryer?
Geen probleem! Hier vindt je een tabel zodat je gemakkelijk ziet hoe je de recepten van airfryer naar oven kunt omrekenen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Het ultieme airfryerboek – makkelijke maaltijden

€ 16,99
Het ultieme airfryerboek cover
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!