Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tacos de papa met een bakje salsadip erbij

Tacos de papa

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Taco’s zoals je ze misschien nog niet kent: gevuld met smeuïge aardappelpuree, gekruid en heerlijk knapperig gebakken. Ze zijn eenvoudig, maar boordevol smaak. Perfect voor een ontspannen avond met comfortfood dat nét even anders is.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Benodigdheden

  • 8 cocktailprikkers
Taco’s zoals je ze misschien nog niet kent: gevuld met smeuïge aardappelpuree, gekruid en heerlijk knapperig gebakken. Ze zijn eenvoudig, maar boordevol smaak. Perfect voor een ontspannen avond met comfortfood dat nét even anders is.
Tips
Houd je niet zo van pittig? Vervang de habaneropeper dan door een jalapeñopeper.

Bereiding

  1. Schil de aardappels, snijd ze in vieren en spoel ze schoon. Leg ze in een pan koud water, breng aan de kook en kook de aardappels in 15-20 minuten gaar.

  2. Giet de aardappels af en stamp de aardappels tot een puree. Roer de volle melk en de gezouten boter erdoorheen. Roer de habaneropeper en de cheddar door de aardappelpuree.

  3. Verhit een pan met een ruime laag zonnebloemolie tot 170°C. Bestrijk intussen de randen van een tortilla met een beetje water; hierdoor blijven ze straks beter dichtzitten.

  4. Schep een opscheplepel van de aardappelpuree net naast het midden erop. Rol de tortilla dicht en steek een vast met een cocktailprikker. Maak op deze manier alle tacorolletjes.

  5. Frituur 2-3 rolletjes tegelijk ca. 5 minuten in de hete olie. Haal met een schuimspaan uit de olie als ze goudbruin zijn en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

  6. Herhaal met de rest van de rolletjes. Houd eventueel warm in een voorverwarmde oven op 75°C.

  7. Leg de tacos de papa op een schaal en geef er diverse toppings bij, zoals zure room of Griekse yoghurt, rodekoolsalade, verse koriander, pico de gallo of zelfgemaakte salsa.

Per stuk: 317 kcal | 41 g koolhydraten | 9 g eiwit | 12 g vet

Receptuur: Werner Drent Fotografie: Willem van Santen Styling: S’usi Gastro Studio

Aardappels
Door de aardappels in koud water aan de kook te brengen, zorg je ervoor dat ze gelijkmatig van binnen naar buiten garen. Je kunt de kruimige aardappels ook vervangen door zoete aardappels!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!