Bereiding

1. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom. Meng de jackfruit goed door de marinade en zet afgedekt minstens 1 uur in de koelkast.

2. Week intussen voor de cashewcrème de cashewnoten ca. 30 minuten in 100 ml heet water. Doe de cashewnoten met het weekvocht en de knoflook in een blender of keukenmachine en maal tot een smeuïge en gladde crème. Breng op smaak met zout.

3. Verhit 1 el olie in een pan en bak er de gemarineerde jackfruit in 5 minuten rondom goudbruin in. Voeg de kidneybonen toe en bak nog 2 minuten verder. Verwarm de tortilla’s kort in een grillpan.

4. Bestrijk de tortilla’s met de cashewcrème. Schep er wat jackfruit met bonen op. Maak af met de rode ui, de koriander, de jalapeñopepers en een paar druppels tabasco.

Per portie: ca. 691 kcal
21 g eiwit | 36 g vet | 65 g koolhydraten

foto’s & receptuur: Willem van Santen