
Tahin-misonoedels met crispy aspergebroccoli en worst
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het worstvlees 8-10 minuten erin, tot het goudbruin en knapperig is. Breek tijdens het bakken de stukjes uit elkaar met een spatel.
Voeg de helft van de sojasaus en de helft van de suiker toe en bak nog ca. 1 minuut. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en houd apart op een bord.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Schep de aspergebroccoli om met de sesamolie, het sesamzaad, zout en peper.
Verdeel over een bakplaat of doe in het mandje van een airfryer. Bak 12-15 minuten, tot de aspergebroccoli knapperig is. Draai halverwege om.
Voeg intussen de knoflook, de gember, de witte delen van de lente-ui, de miso, de rest van de sojasaus en de rest van de suiker toe aan de pan en bak een paar minuten op middelhoog vuur.
Blus af met een scheutje water en schraap met een spatel over de bodem van de pan. Voeg de tahin en het water toe en roer een paar minuten om alles goed te mengen.
Verhit de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg toe aan de saus en laat 1-2 minuten zachtjes koken. Voeg zo nodig wat meer water toe – de saus moet losjes en soepachtig zijn.
Warm de worst zo nodig op in de magnetron of een koekenpan.
Doe de noedels in ondiepe kommen en schenk de saus erover. Verdeel de worst, de aspergebroccoli, de groene lente-ui en wat crispy chili-olie erover.