Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Een kom Chow Mein noedels met groenten en vlees, gegarneerd met chilivlokken en zwarte sesamzaadjes

Tahin-misonoedels met crispy aspergebroccoli en worst

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Deze tahin-misonoedels zijn romig en vol smaak. Dat komt natuurlijk door de Aziatische smaakmakers maar ook door de crispy aspergebroccoli en worst.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Deze tahin-misonoedels zijn romig en vol smaak. Dat komt natuurlijk door de Aziatische smaakmakers maar ook door de crispy aspergebroccoli en worst.
Tip
Zelf crispy chili-olie maken? Check ons recept!

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het worstvlees 8-10 minuten erin, tot het goudbruin en knapperig is. Breek tijdens het bakken de stukjes uit elkaar met een spatel.

  2. Voeg de helft van de sojasaus en de helft van de suiker toe en bak nog ca. 1 minuut. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en houd apart op een bord.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Schep de aspergebroccoli om met de sesamolie, het sesamzaad, zout en peper.

  4. Verdeel over een bakplaat of doe in het mandje van een airfryer. Bak 12-15 minuten, tot de aspergebroccoli knapperig is. Draai halverwege om.

  5. Voeg intussen de knoflook, de gember, de witte delen van de lente-ui, de miso, de rest van de sojasaus en de rest van de suiker toe aan de pan en bak een paar minuten op middelhoog vuur.

  6. Blus af met een scheutje water en schraap met een spatel over de bodem van de pan. Voeg de tahin en het water toe en roer een paar minuten om alles goed te mengen.

  7. Verhit de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg toe aan de saus en laat 1-2 minuten zachtjes koken. Voeg zo nodig wat meer water toe – de saus moet losjes en soepachtig zijn.

  8. Warm de worst zo nodig op in de magnetron of een koekenpan.

  9. Doe de noedels in ondiepe kommen en schenk de saus erover. Verdeel de worst, de aspergebroccoli, de groene lente-ui en wat crispy chili-olie erover.

Per portie: 584 kcal | 45 g koolhydraten | 29 g eiwit | 29 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Anjum Anand Fotografie: Sam Stowell Styling: Rebecca Newport Foodstyling: Jane Hornby

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)