Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Salade met daarover een tahin dressing

Tahin sbagliato

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Samin Nosrat: "Sbagliato betekent ‘verkeerd’ in het Italiaans en hoewel ik ‘verkeerd bezig’ was, bleek het eindresultaat er te mogen zijn. Kort nadat ik besloten had dat ik een onweerstaanbaar lekkere, romige, veganistische dressing ging ontwikkelen, begon ik met een volle, witte dressing op basis van tahin. Deze hartige, pittige, kruidige dressing bleek een topper."

Lees verder onder de advertentie

Aantal porties (van 240 ml)
1

Ingrediënten

Samin Nosrat: "Sbagliato betekent ‘verkeerd’ in het Italiaans en hoewel ik ‘verkeerd bezig’ was, bleek het eindresultaat er te mogen zijn. Kort nadat ik besloten had dat ik een onweerstaanbaar lekkere, romige, veganistische dressing ging ontwikkelen, begon ik met een volle, witte dressing op basis van tahin. Deze hartige, pittige, kruidige dressing bleek een topper."
Serveertip
Serveer de dressing over een heerlijke, frisse salade.

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten met een staafmixer in een kom tot een glad mengsel. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout en citroensap toe. Roer er indien nodig maximaal 1 eetlepel water door om de gewenste dikte te krijgen.

  2. Bewaar de dressing afgedekt maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik je de dressing uit de koelkast? Roer hem dan om met 1-2 theelepels water om de juiste consistentie te krijgen.

Fotocredits: Aya Brackett

Tip
Helaas is niet alle tahin hetzelfde. Goede tahin heeft een rijke sesamsmaak en (eenmaal geroerd) een gladde, romige textuur. Minder goede tahin kan korrelig of pasteus zijn, afschuwelijk bitter en metaalachtig smaken of zelfs ranzig zijn. Om teleurstellingen te voorkomen kun je het best op zoek gaan naar een merk dat je lekker vindt en het daarbij houden.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Good Things

€ 42,50
covefr van het boog good things
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!