Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Toast met kruidenricotta, gerookte zalm en crunchy pijnboompitten

Toast met kruidenricotta, gerookte zalm en crunchy pijnboompitten

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Met deze toast waan je je even in Italië. En wie wilt dat nu niet? Perfect als lunch of als borrelhapje om de zon in huis te halen!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Met deze toast waan je je even in Italië. En wie wilt dat nu niet? Perfect als lunch of als borrelhapje om de zon in huis te halen!
Tip
Let op wanneer je zalm koopt in de supermarkt: check altijd of deze echt vers is, zodat jij het mooiste stukje kunt gebruiken voor dit recept.

Bereiding

  1. Besprenkel de ciabatta met de hel van de olijfolie. Rooster het brood in een broodrooster of koekenpan aan beide zijden goudbruin en knapperig.

  2. Veeg de pan schoon met keukenpapier en rooster de pijnboompitten en het broodkruim goudbruin in dezelfde pan. Neem uit de pan en bestrooi met wat zout. Houd apart.

  3. Roer de ricotta los en roer de knoflook en de hel van de gehakte kruiden erdoorheen. Roer de overige kruiden door de pijnboompitten en het broodkruim.

  4. Rasp de schil van de citroen en roer door de ricotta. Breng op smaak met zout, peper en de rest van de olijfolie.

  5. Schil de citroen en snijd het vruchtvlees in zeer dunne plakjes. Bestrijk de plakken geroosterd brood met de kruidenricotta.

  6. Verdeel de zalm over de ricotta. Maak af met een topping van de pijnboompitten en geef de schij es citroen erbij om erover uit te knijpen.

Per portie: 29 kcal | 29 g koolhydraten | 23 g eiwit | 18 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser

In samenwerking met
ice.itesteri.it en assolatte.it

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!