
Toast met kruidenricotta, gerookte zalm en crunchy pijnboompitten
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Besprenkel de ciabatta met de hel van de olijfolie. Rooster het brood in een broodrooster of koekenpan aan beide zijden goudbruin en knapperig.
Veeg de pan schoon met keukenpapier en rooster de pijnboompitten en het broodkruim goudbruin in dezelfde pan. Neem uit de pan en bestrooi met wat zout. Houd apart.
Roer de ricotta los en roer de knoflook en de hel van de gehakte kruiden erdoorheen. Roer de overige kruiden door de pijnboompitten en het broodkruim.
Rasp de schil van de citroen en roer door de ricotta. Breng op smaak met zout, peper en de rest van de olijfolie.
Schil de citroen en snijd het vruchtvlees in zeer dunne plakjes. Bestrijk de plakken geroosterd brood met de kruidenricotta.
Verdeel de zalm over de ricotta. Maak af met een topping van de pijnboompitten en geef de schij es citroen erbij om erover uit te knijpen.