Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tom yum soep

Tom yum soep

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Ook in Aziƫ weten ze heel goed hoe ze een heerlijke vissoep kunnen maken. Deze pikante soep komt uit Thailand en wordt in dit geval gemaakt met garnalen. Met de vulling kun je variƫren.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Ook in Aziƫ weten ze heel goed hoe ze een heerlijke vissoep kunnen maken. Deze pikante soep komt uit Thailand en wordt in dit geval gemaakt met garnalen. Met de vulling kun je variƫren.

Bereiding

  1. Breng de kippenbouillon op middelhoog vuur aan de kook. Voeg het citroengras, de gember, de rode peper, de knoflook en de gescheurde kaffir limoenblaadjes toe. Zet het vuur laag en laat ca. 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de tomaten en de champignons toe en kook nog ca. 5 minuten.

  2. Voeg de gamba’s toe en kook 4-5 minuten verder. Haal de pan van het vuur. Schep het citroengras, de gescheurde kaffir limoenblaadjes en de knoflook uit de soep. Breng de soep op smaak met de suiker, het limoensap en de vissaus. Garneer met de kaffir-limoenbladreepjes.

Per portie: 193 kcal | 16 g koolhydraten | 28 g eiwit | 1 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate MediaĀ  Receptuur: Sarah CookĀ  Foto’s: Mike EnglishĀ  Styling: Morag Farquhar Ā Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (8 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!