Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tomatensalade met pinda-chilidressing

Tomatensalade met pinda-chilidressing

  • Gemiddeld

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Een aparte en krachtige tomatensalade, die gegarandeerd bij iedereen in de smaak valt. Verwijder de pitten en zaadlijsten van de Spaanse peper voor een mildere versie en wees niet te zuinig met de pinda’s.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Een aparte en krachtige tomatensalade, die gegarandeerd bij iedereen in de smaak valt. Verwijder de pitten en zaadlijsten van de Spaanse peper voor een mildere versie en wees niet te zuinig met de pinda’s.

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in vrij grote stukken. Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze in een kom en zet apart.

  2. Pel de knoflook en hak hem fijn. Hak de Spaanse peper fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en Spaanse peper. Haal van het vuur en voeg pindakaas, limoen, zout en kokossuiker toe en roer door. Laat afkoelen.

  3. Giet de dressing over de tomaten, meng goed en breng indien nodig op smaak met meer zout. Leg de salade op een schotel en bestrooi rijkelijk met gehakte pinda’s, gefrituurde sjalotjes en koriander.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Vegan street food

€ 19,99
cover vegan street food
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!