
Tomato thokku
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bas: “Deze snelle chutney is dé ultieme smaakmaker. In een halfuur staat tomato thokku op tafel. Een simpel recept met maximaal resultaat, na de eerste hap was ik verkocht. Sindsdien heb ik thuis ontdekt dat deze chutney ook erg lekker is bij boerenkoolstamppot of op een tosti. Of gewoon zo uit de pan.”
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak er het mosterdzaad ca. 20 seconden in tot het begint te poffen. Voeg de ui toe en bak ca. 5 minuten verder. Voeg de tomatenpuree toe samen met de peper, het kurkumapoeder, het komijnpoeder en het zout. Meng alles goed door elkaar en bak het geheel nog ca. 5 minuten.
Voeg de jaggery* en de tamarindepasta toe en meng goed. Laat dit ca. 15 minuten op middelhoog vuur koken met een deksel op de pan. Controleer de smaak en zet het vuur uit. Pas de zoetheid of zuurheid aan door meer jaggery of tamarinde toe te voegen. Laat afkoelen en bewaar tot 2 weken in een glazen pot in de koelkast.









