Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tortilla-ovenschotel met bonen, pepers en avocado

Tortilla-ovenschotel met bonen, pepers en avocado

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Laat de oven maar het werk doen met deze heerlijke ovenschotel met ingemaakte pepers, bonen en avocado. De smaken passen perfect bij elkaar. Hou je van extra pit? Voeg dan wat meer ingemaakte pepers toe voor een ultiem effect.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Voor erbij

Laat de oven maar het werk doen met deze heerlijke ovenschotel met ingemaakte pepers, bonen en avocado. De smaken passen perfect bij elkaar. Hou je van extra pit? Voeg dan wat meer ingemaakte pepers toe voor een ultiem effect.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook er in ca. 3 minuten glazig in. Voeg de specerijen en de bonen toe en bak nog 1 minuut. Meng de kerstomaten erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  2. Verdeel het bonenmengsel over de tortilla’s en vouw ze dubbel. Zet de tortilla’s rechtop met de open kant naar boven in een ovenschaal waar ze precies allemaal in passen. Bak het geheel ca. 25 minuten in de oven tot de tortilla’s lekker krokant zijn.

  3. Serveer het geheel in de ovenschaal en geef er de avocado, limoen, koriander en ingemaakte pepers bij.

Per portie: 493 kcal | 59 g koolhydraten | 14 g eiwit | 20 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!