
Tortillakommen met zalm
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Deze tortillakommen met zalm uit de airfryer zien er niet alleen prachtig uit, maar smaken ook fantastisch. Een leuke en creatieve manier om je zalm te serveren!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Leg een tortilla in een kom en druk hem aan met een kleinere kom zodat de tortilla zelf een kom vormt. Verhit de airfryer tot 180 °C.
Zet de tortilla, nog altijd tussen de twee kommen, in de mand en bak hem 3 minuten tot hij zijn vorm houdt en rondom goudbruin en krokant wordt. Bak de tortillawraps een voor een op deze manier en zet de tortillakommen apart.
Snijd de zalm in stukjes (ongeveer vier stukjes per filet) en leg ze in een kom. Voeg de gehakte uien en paprika toe en besprenkel ze met zonnebloemolie.
Voeg de piripirikruiden, knoflookpasta en wat zout en peper toe. Roer alles door elkaar tot de ingrediƫnten goed bedekt zijn.
Doe het mengsel in de airfryer en bak het 15 minuten op dezelfde temperatuur tot de zalm gaar is en rondom krokant wordt.
Vul intussen de tortillakommen met de salade. Voeg eerst de repen sla toe (of de wortel en rodekool), gevolgd door de tomaat.
Verdeel de zalm en groenten over de tortillakommen. Pers de partjes limoen uit over de kommen en strooi de koriander en chilipeper erover. Maak het gerecht af met een schep guacamole of crème fraîche.
Het ultieme airfryerboek – makkelijke maaltijden
€ 16,99









