Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Wat is fond: Tournedos met madeirasaus en truffel

Tournedos met madeirasaus en truffel

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Aan sommige goede combi's moet je niks veranderen; tournedos met truffel is er zo een.

Bereiding

  1. 1. Week het eekhoorntjesbrood ca. 1 uur in 500 ml lauw water. Pel en snipper de knoflook. Giet het eekhoorntjesbrood af en bewaar het weekvocht. Dep het eekhoorntjesbrood droog met keukenpapier en hak het grof. Schenk het weekvocht door een fijne zeef.

  2. 2. Verhit 1 el boter in een pan en fruit er het eekhoorntjesbrood en de knoflook in. Blus af met de madeira, het weekvocht van het eekhoorntjesbrood en de vleesfond. Laat de saus ca. 30 minuten inkoken op laag vuur. Blancheer de bimi ca. 4 minuten in kokend water beetgaar. Giet af en koel de bimi in ijswater.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Bestrooi de tournedos met zout en peper. Verhit 2 el boter in een pan en bak er de tournedos in 4­-5 minuten rondom goudbruin in. Leg de tournedos in een ovenschaal en gaar 8-­10 minuten verder in de oven.*

  4. 4. Neem het vlees uit de oven en laat het afgedekt met aluminiumfolie ca. 5 minuten rusten. Halveer intussen de kastanjechampignons en bak ze goudbruin in de braadpan van het vlees. Verwarm de bimi kort mee. Verdeel de champignons en de bimi over borden en leg de tournedos erop. Schep de saus eroverheen. Schaaf de truffel eroverheen.

*De gaartijd is zowel afhankelijk van het vlees als van de oven. Controleer of de tournedos gaar zijn door te drukken op het vlees. Het vlees moet veerkrachtig maar niet hard aanvoelen.

Per portie: 333 kcal | 3 g koolhydraten | 33 g eiwit | 18 g vet

Foto’s: Stephan van Raay en Jesse Kraal Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Serax (serax.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)