Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Tres-lechescake met limoen in tien stukken

Tres-lechescake met limoen

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Een luchtige cake doordrenkt met drie soorten melk – maar dan met een frisse twist. Deze tres-lechescake met limoen is romig, smeuïg en precies de juiste balans tussen zoet en fris. Perfect als zomers toetje of bij een kop koffie.

Lees verder onder de advertentie

Aantal stukken
10

Ingrediënten

Voor de topping

Benodigdheden

  • bakpapier
Een luchtige cake doordrenkt met drie soorten melk – maar dan met een frisse twist. Deze tres-lechescake met limoen is romig, smeuïg en precies de juiste balans tussen zoet en fris. Perfect als zomers toetje of bij een kop koffie.
Limoen
De limoen geeft een frisse twist aan de klassieke tres-lechescake en maakt het dessert helemaal af!

Bereiding

  1. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in met olie en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  2. Doe de eiwitten in een grote kom en klop met een handmixer tot stijve pieken. Klop de helft van de suiker eetlepel voor eetlepel erdoorheen, tot het schuim stijf en glanzend is. Houd apart.

  3. Doe de rest van de suiker, de vanille en de eidooiers in een andere grote kom en klop 3-4 minuten, tot het mengsel volumineus en luchtig is. Voeg de olie toe en klop door elkaar.

  4. Zeef de bloem, het bakpoeder en een snufje zout erboven en spatel door elkaar. Spatel het eiwitschuim voorzichtig erdoorheen, zodat er zoveel mogelijk lucht in blijft zitten.

  5. Schenk het beslag in de voorbereide bakvorm en sla stevig met de vorm op je werk- blad, zodat de grote luchtbellen eruit gaan – dit zorgt ervoor dat de cake gelijkmatig gaart.

  6. Bak 25-30 minuten in de oven, of tot een satéprikker er schoon uit komt. Sla weer stevig met de vorm op je werkblad en laat helemaal afkoelen.

  7. Doe intussen de koffiemelk, de volle melk en de gecondenseerde melk in een kom, voeg de limoenschil toe en klop door elkaar.

  8. Stort de cake ondersteboven in een bakplaat met hoge randen. Prik met een satéprikker heel veel gaatjes in de cake.

  9. Schenk het grootste deel van het melkmengsel eroverheen en laat ca. 5 minuten absorberen. Schenk de rest van het melkmengsel over de cake en zet ca. 2 uur in de koelkast.

  10. Doe voor de topping de slagroom, de gecondenseerde melk, het grootste deel van de limoenschil en het – sap in een kom. Klop met een handmixer tot zachte pieken en lepel het over de cake.

  11. Bestrooi met de rest van de limoenschil en serveer. In de koelkast blijft de cake tot twee dagen goed.

Per stuk: 435 kcal | 41 g koolhydraten | 10 g eiwit | 26 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Amy Kinnear Foodstyling: Hannah Wilkinson

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!