Trofie met pesto en geschaafde parmezaan
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Was het basilicum, schud het droog en pluk de blaadjes van de takjes. Rooster de pijnboompitten in een droge
pan. Pel de knoflook.Doe de peterselie, de basilicum, de pijnboompitten, de knoflook, de kaas en 1 tl zout in een vijzel en stamp fijn. Voeg geleidelijk 200 ml olijfolie toe en vijzel tot een gladde saus. Proef de
pesto en voeg eventueel nog zout naar smaak toe.Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet de pasta af en vang ca. 200 ml van het kookvocht op. Meng de pasta met het kookvocht en
4 à 5 el van de pesto. Breng eventueel op smaak met zout en peper.Verdeel de pasta over warme borden en rasp er nog wat parmezaan overheen. Maak af met basilicumblaadjes.