Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Trofie met pesto en geschaafde parmezaan

Trofie met pesto en geschaafde parmezaan

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Was het basilicum, schud het droog en pluk de blaadjes van de takjes. Rooster de pijnboompitten in een droge
    pan. Pel de knoflook.

  2. Doe de peterselie, de basilicum, de pijnboompitten, de knoflook, de kaas en 1 tl zout in een vijzel en stamp fijn. Voeg geleidelijk 200 ml olijfolie toe en vijzel tot een gladde saus. Proef de
    pesto en voeg eventueel nog zout naar smaak toe.

  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet de pasta af en vang ca. 200 ml van het kookvocht op. Meng de pasta met het kookvocht en
    4 à 5 el van de pesto. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

  4. Verdeel de pasta over warme borden en rasp er nog wat parmezaan overheen. Maak af met basilicumblaadjes.

Per portie: 841 kcal | 63 g koolhydraten | 15 g eiwit | 56 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)