Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tuna melt

Tuna melt

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

De tuna melt-sandwich is niet in New York ontstaan, maar behoort zeker tot de favorieten. Deze klassieker past perfect in het rijtje romige broodsalades die je serveert op een bagel of stokbroodje: van tonijnsalade met knapperige bleekselderij tot eiersalade met verse dille. Er bestaat zelfs een variant die tonijnsalade en eiersalade combineert.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Tonijnsalade

De tuna melt-sandwich is niet in New York ontstaan, maar behoort zeker tot de favorieten. Deze klassieker past perfect in het rijtje romige broodsalades die je serveert op een bagel of stokbroodje: van tonijnsalade met knapperige bleekselderij tot eiersalade met verse dille. Er bestaat zelfs een variant die tonijnsalade en eiersalade combineert.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de tonijnsalade in een kom. Breng op smaak met zout en peper en meng nogmaals goed.

  2. Besmeer één kant van alle sneetjes brood met boter. Draai de sneetjes om, verdeel de kaas over twee sneetjes brood en beleg met de tonijnsalade. Leg de overgebleven twee sneetjes erop, beboterde kant naar boven.

  3. Verhit een grote koekenpan op halfhoog vuur. Leg de broodjes in de pan en druk één keer aan met een spatel. Bak de broodjes 3 minuten aan elke kant, of tot het brood goudbruin en geroosterd is en de kaas gesmolten.

  4. Snijd de tuna melts diagonaal doormidden en serveer warm, met augurken en een handvol chips.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Eat NYC

€ 34,99
Cover kookboek Eat NYC
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!