Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Varkensfilet met gekaramelliseerde sjalotten

Varkensfilet met gekaramelliseerde sjalotten

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Serveer er gebakken of gekookte aardappels voor een volledige maaltijd.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe een scheutje olijfolie in een kleine ovenvaste pan, meng de sjalotten erdoorheen en stoof ze afgedekt ca. 30 minuten in de oven tot ze zeer zacht zijn. Voeg een beetje suiker, een scheutje balsamico, de fijngehakte salie, zout en peper toe.

  2. 2. Snijd de varkensfilet diep in om hem te kunnen vullen. Vul hem met de sjalotten en wrijf de buitenkant in met olijfolie, zout en peper. Bind de varkensfilet met de hele salieblaadjes vast met keukengaren. Verhit een scheutje olie in een koeken pan en bak er de varkensfilet rondom bruin in. Leg hem in een braadslee en bak ca. 25 minuten in de oven. Laat ca. 10 minuten rusten.

  3. 3. Klop de ciderazijn, de mosterd en 6 el olie tot een dressing. Meng zout, peper en de peterselie erdoorheen. Maak de rucola aan met de dressing. Serveer de varkensfilet met de rucola.

  4. 44 g eiwit | 28 g vet | 3 g koolhydraten

Per portie: 438 kcal | 3 g koolhydraten | 44 g eiwit | 28 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Lulu Grimes Foto’s: Mowie Kay Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)