Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Voorjaarssalade met mozzarella

Voorjaarssalade met mozzarella

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng in een pan water aan de kook. Zet een stoommand op de pan en leg de bimi erin. Stoom hem in 3-5 minuten zacht. Haal de bimi uit de stoommand en leg hem in een kom met ijskoud water. Doe de doperwten in de stoommand en stoom ze ca. 2 minuten. Haal de doperwten uit de stoommand en leg ze in het koude water.

  2. Giet de bimi en de doperwten af en dep ze droog met keukenpapier. Verdeel de slabladeren over de borden. Verdeel de bimi, de doperwten, de lente-uitjes, de tuinkers en de mozzarella eroverheen.

  3. Meng voor de dressing het mosterdpoeder, de knofl ook, de wittewijnazijn, de koolzaadolie en een beetje suiker. Sprenkel de dressing over de salade. Garneer met de munt.

Per portie: 279 kcal | 6 g koolhydraten | 8 g eiwit | 25 g vet

© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Kris Kirkham Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Anna Glover

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)