Bereiding
- Breng in een pan water aan de kook. Zet een stoommand op de pan en leg de bimi erin. Stoom hem in 3-5 minuten zacht. Haal de bimi uit de stoommand en leg hem in een kom met ijskoud water. Doe de doperwten in de stoommand en stoom ze ca. 2 minuten. Haal de doperwten uit de stoommand en leg ze in het koude water.
- Giet de bimi en de doperwten af en dep ze droog met keukenpapier. Verdeel de slabladeren over de borden. Verdeel de bimi, de doperwten, de lente-uitjes, de tuinkers en de mozzarella eroverheen.
- Meng voor de dressing het mosterdpoeder, de knofl ook, de wittewijnazijn, de koolzaadolie en een beetje suiker. Sprenkel de dressing over de salade. Garneer met de munt.
Per stuk: ca. 279 kcal
8 g eiwit | 25 g vet | 6 g koolhydraten
© olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Kris Kirkham Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Anna Glover