Bereiding

1. Doe de melk, de roomboter en de gist in een pannetje en verwarm op laag vuur tot lauwwarm. Doe 375 g bloem, het zout, de suiker en de eieren in een keukenmachine. Voeg het lauwwarme melkmengsel toe en kneed alles ca. 15 minuten door in een keukenmachine met deeghaak. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg ca. 50 minuten rijzen op een warme plek.

2. Bestuif het aanrecht en de bakvorm met bloem en rol het deeg voorzichtig uit tot ongeveer 1,5 cm dik. Zorg dat je het deeg niet breder dan je bakvorm uitrolt. Bestrijk het deeg met een laagje jam en rol het in de vorm van de bakvorm op. Leg het deeg voorzichtig in de bakvorm, leg er weer een vochtige doek overheen en laat nog ca. 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Bak het brood ca. 55 minuten in de oven.

3. Haal het briochebrood uit de bakvorm en leg het op een rooster zodat het kan uitdampen. Doe de fondant en de chocolade in een kom en smelt het mengsel au bain-marie totdat de chocolade is gesmolten. Verdeel het mengsel over het briochebrood.

Per portie: ca. 585 kcal
14 g eiwit | 18 g vet | 90 g koolhydraten
Receptuur: Sjoerd Kleijn / Roel Wagenaar Foto’s: Willem van Santen Styling: alexstyling