Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
brioche

Vruchtenbrioche met wittechocoladefondant

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 15 minuten wachttijdca. 1 u. en 15 min. wachttijd

Brioche is een zacht, zoet witbrood uit Frankrijk. Het is zo luchtig dat het meer een cake is, dan een brood.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Brioche is een zacht, zoet witbrood uit Frankrijk. Het is zo luchtig dat het meer een cake is, dan een brood.

Bereiding

  1. 1. Doe de melk, de roomboter en de gist in een pannetje en verwarm op laag vuur tot lauwwarm. Doe 375 g bloem, het zout, de suiker en de eieren in een keukenmachine. Voeg het lauwwarme melkmengsel toe en kneed alles ca. 15 minuten door in een keukenmachine met deeghaak. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg ca. 50 minuten rijzen op een warme plek.

  2. 2. Bestuif het aanrecht en de bakvorm met bloem en rol het deeg voorzichtig uit tot ongeveer 1,5 cm dik. Zorg dat je het deeg niet breder dan je bakvorm uitrolt. Bestrijk het deeg met een laagje jam en rol het in de vorm van de bakvorm op. Leg het deeg voorzichtig in de bakvorm, leg er weer een vochtige doek overheen en laat nog ca. 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Bak het brood ca. 55 minuten in de oven.

  3. 3. Haal het briochebrood uit de bakvorm en leg het op een rooster zodat het kan uitdampen. Doe de fondant en de chocolade in een kom en smelt het mengsel au bain-marie totdat de chocolade is gesmolten. Verdeel het mengsel over het briochebrood.

Per portie: 585 kcal | 90 g koolhydraten | 14 g eiwit | 18 g vet

Receptuur: Sjoerd Kleijn / Roel Wagenaar Foto’s: Willem van Santen Styling: alexstyling

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!