Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Wafels met ansjovis, rode ui, olijven, tomaat en peterselie

Wafels met ansjovis, rode ui, olijven en tomaat

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Wafels, maar dan hartig! Deze mediterrane variant met ansjovis, rode ui, olijven en tomaat heeft onwijs veel smaak en is een heerlijke combinatie. Geen standaard wafel, wel eentje waar je blij van wordt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor het beslag

Benodigdheden

  • wafelijzer
  • bakspray
Wafels, maar dan hartig! Deze mediterrane variant met ansjovis, rode ui, olijven en tomaat heeft onwijs veel smaak en is een heerlijke combinatie. Geen standaard wafel, wel eentje waar je blij van wordt.

Bereiding

  1. Meng voor het beslag de aardappel met het ei, het bakmeel en zout en peper. Voeg de melk toe en roer tot een grof beslag.

  2. Verwarm het wafelijzer voor. Vet het wafelijzer in met wat bakspray en leg op één zijde 3 ansjovisfilets.

  3. Verdeel er wat rode-uiringen over en schep direct een pollepel van het wafelbeslag erop. Sluit het wafelijzer en bak de wafels in ca. 5 minuten goudbruin en krokant.

  4. Meng intussen de tomaten met de olijven, de peterselie, de olijfolie, het citroensap en een snuf zout. Serveer de wafels warm met de tomatensalade en eventueel nog wat rode-uiringen.

Per portie: 227 kcal | 29 g koolhydraten | 9 g eiwit | 8 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Aardappel poffen
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Was de aardappels goed, prik ze een paar keer in met een vork en pof ze met schil en al ca. 45 minuten in de oven. Laat afkoelen en verwijder de schil. Nog meer heerlijke recepten met gepofte aardappel vind je hier!

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!