Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Wedge salad met ranchdressing en sweet bacon

Wedge salad met ranchdressing en sweet bacon

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de dressing

Deze salade wordt ook vaak geserveerd met een dressing van blauwe kaas. Het proberen waard!

Bereiding

  1. 1. Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

  2. 2.. Bak het spek in een koekenpan in ca. 2 minuten per zijde krokant. Neem het spek uit de pan en dep de pan droog. Leg het spek terug in de pan en giet er de ahornsiroop overheen. Keer het spek nogmaals zodat het rondom bedekt is met de siroop. Laat afkoelen op een vel bakpapier.

  3. 3. Snijd de ijsbergsla eerst doormidden en dan elke helft in 4 gelijke parten ofwel wedges. Leg op ieder bord 2 wedges en schep er royaal de dressing overheen. Verbrokkel het krokante spek erover en maak af met de tomaat en augurkjes. Geef er brood bij.

Per portie: 321 kcal | 7 g koolhydraten | 7 g eiwit | 29 g vet

© foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)