
White chocolate raspberry cake
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
45 minuten wachttijd45 min. wachttijd
Op zoek naar een taart die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook onweerstaanbaar smaakt? Probeer deze witte chocolade framboos cake! Zachte cake, smeuïge vulling en licht zoet van smaak maken ‘m perfect voor een feestelijke gelegenheid – of gewoon als je jezelf eens echt wilt verwennen.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Vet de bakblikken licht in met roomboter en bekleed met bakpapier.
Smelt de roomboter en witte chocolade in een steelpan. Mix de basterdsuiker en eieren 4 minuten met een elektrische mixer tot een licht en luchtig mengsel.
Voeg vervolgens, terwijl je mixt op lage snelheid, beetje bij beetje het botermengsel toe. Zeef 200 gram bakmeel boven het mengsel en spatel er voorzichtig doorheen.
Bestuif de bevroren frambozen met 1 eetlepel bakmeel en schud ze voorzichtig om tot alle frambozen gelijkmatig bedekt zijn. Zet apart.
Verdeel het cakebeslag over de bakblikken. Bestrooi het beslag met de frambozen. Bak de cakes 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, of tot de cakes gaar zijn.
Controleer met een saté-prikker; als deze er schoon uitkomt, zijn de cakes klaar. Laat afkoelen.
Smelt voor de topping de chocolade au bain-marie. En laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de roomboter met een elektrische mixer op lage snelheid luchtig en voeg de poedersuiker geleidelijk toe. Voeg de afgekoelde chocolade toe en klop tot een zachte, romige botercrème.
Schep de botercrème in de spuitzak en verdeel het eerste gedeelte over de eerste cake. Stapel de tweede cake er vervolgens op en spuit toefjes botercrème op de bovenkant. Garneer met verse frambozen.
Bakken zoals het bedoeld is
€ 19,99











