Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
White chocolate raspberry cake met tussen de twee cakes en bovenop witte chocolade creme en afgetopt met frambozen

White chocolate raspberry cake

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • 45 minuten wachttijd45 min. wachttijd

Op zoek naar een taart die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook onweerstaanbaar smaakt? Probeer deze witte chocolade framboos cake! Zachte cake, smeuïge vulling en licht zoet van smaak maken ‘m perfect voor een feestelijke gelegenheid – of gewoon als je jezelf eens echt wilt verwennen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal cakes
1

Voor de cake

Voor de topping

Benodigdheden

  • 2 ronde bakblikken (20 cm Ø)
  • spuitzak (met stervormige spuitmond)

Lees verder na de advertentie

Op zoek naar een taart die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook onweerstaanbaar smaakt? Probeer deze witte chocolade framboos cake! Zachte cake, smeuïge vulling en licht zoet van smaak maken ‘m perfect voor een feestelijke gelegenheid – of gewoon als je jezelf eens echt wilt verwennen.
Tip
Zet tijdens het bakken een ovenschaal met water onder in de oven. Zo bakken de randen van de cake mooier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Vet de bakblikken licht in met roomboter en bekleed met bakpapier.

  2. Smelt de roomboter en witte chocolade in een steelpan. Mix de basterdsuiker en eieren 4 minuten met een elektrische mixer tot een licht en luchtig mengsel.

  3. Voeg vervolgens, terwijl je mixt op lage snelheid, beetje bij beetje het botermengsel toe. Zeef 200 gram bakmeel boven het mengsel en spatel er voorzichtig doorheen.

  4. Bestuif de bevroren frambozen met 1 eetlepel bakmeel en schud ze voorzichtig om tot alle frambozen gelijkmatig bedekt zijn. Zet apart.

  5. Verdeel het cakebeslag over de bakblikken. Bestrooi het beslag met de frambozen. Bak de cakes 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, of tot de cakes gaar zijn.

  6. Controleer met een saté-prikker; als deze er schoon uitkomt, zijn de cakes klaar. Laat afkoelen.

  7. Smelt voor de topping de chocolade au bain-marie. En laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur.

  8. Klop de roomboter met een elektrische mixer op lage snelheid luchtig en voeg de poedersuiker geleidelijk toe. Voeg de afgekoelde chocolade toe en klop tot een zachte, romige botercrème.

  9. Schep de botercrème in de spuitzak en verdeel het eerste gedeelte over de eerste cake. Stapel de tweede cake er vervolgens op en spuit toefjes botercrème op de bovenkant. Garneer met verse frambozen.

Bewaaradvies
Bewaar de cake 3 dagen in een luchtdichte trommel of vries 3 maanden in.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Bakken zoals het bedoeld is

€ 19,99
Cover Bakken zoals het bedoeld is
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!