Bereiding

1. Verwarm de oven voor op de grillstand. Beleg voor de raclettebroodjes alle broodjeshelften met de ui en rookworst. Leg een takje rozemarijn op de broodjes en bestrooi royaal met de kaas. Leg de broodjes in een ovenschaal of op een bakplaat.

2. Smelt de boter in een grote pan en bak er de spekblokjes ca. 5 minuten op hoog vuur in. Zet het vuur lager, voeg de ui toe en fruit ca. 5 minuten. Voeg de knoflook, het venkelzaad en de tomatenpuree toe en fruit nog ca. 2 minuten. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de tijm, de laurier, de winterpeen en de knolselderij toe. Laat de soep ca. 10 minuten rustig koken tot de groenten gaar maar nog wel stevig zijn.

3. Zet de broodjes onder de hete grill en gratineer tot de kaas mooi gesmolten is en een lekker korstje krijgt. Voeg de savooiekool en de witte bonen toe aan de soep en kook nog ca. 2 minuten tot de kool geslonken is. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over kommen en druppel er wat olijfolie overheen. Serveer met de raclettebroodjes.

Per portie: ca. 627 kcal
30 g eiwit | 34 g vet | 42 g koolhydraten

foto’s & receptuur: Willem van Santen