Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
WITLOFSCHOTEL

Witlofschotel

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Het klinkt misschien gek, appelstroop in een witlofschotel. Maar door appelstroop te mengen met water en koolzaadolie krijg je hetzelfde effect als balsamico geeft. Door de witlof in het stroopmengsel te bakken karamelliseert hij en krijgt hij een bitterzoet tintje. Heerlijk in combinatie met de pittige mosterdsaus en hartige kaas.

Bereiding

  1. 1. Schil de aardappels. Kook de aardappels in 10-12 min. bijna gaar. Laat afkoelen. Snijd ondertussen de onderkant van het witlof en halveer de stronkjes in de lengte.

  2. 2. Meng de appelstroop met 2 el water en 2 el olie met een garde in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3. Wrijf de witlof met je handen (of een kwastje) in met het appelstroopmengsel. Verhit 2 koekenpannen met 1 el olie op middelhoog vuur. Bak de witlof in ca. 5 min. rondom bruin.

  4. 4. Snijd de gekookte aardappels in plakjes van ca. 0,5 cm dik. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg de witlof op de aardappel. Meng de slagroom en de mosterd in een kommetje. Schenk over de witlof. Bestrooi met de kaas.

  5. 5. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Hak ondertussen de walnoten grof. Bestrooi voor het serveren met de walnoten.

Foto: Jan Bartelsman

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)

Lekker lokaal

€ 15,00
Lekker lokaal_2D