Bereiding

1. Schil de aardappels. Kook de aardappels in 10-12 min. bijna gaar. Laat afkoelen. Snijd ondertussen de onderkant van het witlof en halveer de stronkjes in de lengte.

2. Meng de appelstroop met 2 el water en 2 el olie met een garde in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

3. Wrijf de witlof met je handen (of een kwastje) in met het appelstroopmengsel. Verhit 2 koekenpannen met 1 el olie op middelhoog vuur. Bak de witlof in ca. 5 min. rondom bruin.

4. Snijd de gekookte aardappels in plakjes van ca. 0,5 cm dik. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg de witlof op de aardappel. Meng de slagroom en de mosterd in een kommetje. Schenk over de witlof. Bestrooi met de kaas.

5. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Hak ondertussen de walnoten grof. Bestrooi voor het serveren met de walnoten.

Foto: Jan Bartelsman

Lekker lokaal

Uit het boek

Lekker lokaal
€29,99