Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Witvis met ‘nduja en limabonen en een partje citroen

Witvis met ‘nduja en limabonen

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Zacht gegaarde witvis met een pittige twist. De verschillende smaken in dit gerecht zijn perfect in balans. Eenvoudig, krachtig en boordevol smaak!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de ‘ndujaboter

Zacht gegaarde witvis met een pittige twist. De verschillende smaken in dit gerecht zijn perfect in balans. Eenvoudig, krachtig en boordevol smaak!
'Nduja
'Nduja is een aan de lucht gedroogde, smeerbare Italiaanse worst die bekend staat om zijn pittigheid.

Bereiding

  1. Bestrooi, als je meer tijd hebt, beide zijden van de vis met grof zeezout, doe de vis in een luchtdichte bak en zet tot 6 uur in de koelkast.

  2. Roer voor de ‘ndujaboter de ’nduja, de boter en het citroensap door elkaar en houd apart. In de koelkast blijft de boter tot twee dagen goed; laat op kamertemperatuur komen voor je hem gebruikt.

  3. Dep, als je de vis met zout hebt bestrooid, hem droog met keukenpapier (als je de vis niet met zout hebt bestrooid, bestrooi hem dan nu met een beetje zout en peper). Verhit de olie in een brede, ondiepe koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui in 8-10 minuten goudkleurig erin.

  4. Voeg de knoflook, het komijnzaad en het paprikapoeder toe en bak nog ca. 1 minuut mee. Voeg de polpa en de limabonen toe en laat 8-10 minuten zachtjes koken, tot de bonen zijn bedekt met een rijke saus.

  5. Zet het vuur laag, roer door en leg de vis met de zijde zonder huid naar boven tussen de bonen. Bestrijk de vis met de achterkant van een lepel met de ‘ndujaboter.

  6. Leg het deksel erop en laat ca. 15 minuten zachtjes garen, of tot de vis net gaar is. Neem van het vuur en neem de vis met een visspatel uit de pan.

  7. Bestrooi de bonen met het grootste deel van de peterselie en de citroenschil en roer goed door. Leg de vis terug in de pan om hem vanuit de pan te serveren, of verdeel met de bonen over borden.

  8. Bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de citroenpartjes om erover uit te knijpen en serveer er knapperig brood bij.

Per portie: 495 kcal | 22 g koolhydraten | 40 g eiwit | 25 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Fotografie: Myles New & Liam Des Bois Styling: Myles New Foodstyling: Helen Upshall

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!