Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Zelf saucijzenbroodjes maken

Zelf saucijzenbroodjes maken

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Zelf saucijzenbroodjes maken? Met dit recept wordt het een fluitje van een cent. En dan smaken ze natuurlijk nóg lekkerder!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Zelf saucijzenbroodjes maken? Met dit recept wordt het een fluitje van een cent. En dan smaken ze natuurlijk nóg lekkerder!
Snel recept
Wil je een makkelijker recept? Dan kun je deze saucijzenbroodjes maken!

Bereiding

  1. Rol het deeg uit tot een plak van ca. 40×25 cm. Snijd het deeg in 2 banen van 40×12,5 cm. Leg het deeg opnieuw 15 minuten in de koelkast om het makkelijker te bewerken. Knijp de vulling uit de saucijzen en verdeel hem in een gelijkmatige ‘worst’ langs de lange zijden van de deegbanen. Bestrijk de rand aan de andere zijde lichtjes met wat eidooier.

  2. Rol het deeg over de worstvulling en druk de deegranden met een vork stevig op elkaar. Kluts de eidooier met de melk. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de geklutste eidooier. Snijd met een scherp mes over de lengte een klein randje van het op elkaar gedrukte deeg af, dat zorgt ervoor dat de lagen van het bladerdeeg mooi omhoog zullen komen. Zet opnieuw in de koelkast.

  3. Snijd de rollen in 4-5 afzonderlijke broodjes, afhankelijk van hoe groot je ze wil hebben. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht:160°C). Bestrijk de broodjes opnieuw met eidooier en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze, tot de oven warm is, opnieuw in de koelkast of vriezer.

  4. Bak de saucijzenbroodjes in ca. 35 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Per portie: 336 kcal | 24 g koolhydraten | 13 g eiwit | 21 g vet
Bladerdeeghapjes
Dit is natuurlijk de perfecte traktatie tijdens de borrel. Benieuwd naar nog meer bladerdeeghapjes? Bekijk ze hier!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!