Bereiding

1. Rol het deeg uit tot een plak van ca. 40×25 cm. Snijd het deeg in 2 banen van 40×12,5 cm. Leg het deeg opnieuw 15 minuten in de koelkast om het makkelijker te bewerken. Knijp de vulling uit de saucijzen en verdeel hem in een gelijkmatige ‘worst’ langs de lange zijden van de deegbanen. Bestrijk de rand aan de andere zijde lichtjes met wat eidooier.

2. Rol het deeg over de worstvulling en druk de deegranden met een vork stevig op elkaar. Kluts deeidooier met de melk. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de geklutste eidooier. Snijd met eenscherp mes over de lengte een klein randje van het op elkaar gedrukte deeg af, dat zorgt ervoor datde lagen van het bladerdeeg mooi omhoog zullen komen. Zet opnieuw in de koelkast.

3. Snijd de rollen in 4-5 afzonderlijke broodjes,afhankelijk van hoe groot je ze wil hebben. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht:160°C). Bestrijk de broodjes opnieuw met eidooieren verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze, tot de oven warm is, opnieuw in de koelkast of vriezer.

4. Bak de saucijzenbroodjes in ca. 35 minuten gaar en goudbruin in de oven.

Per portie: ca. 336 kcal
13 g eiwit | 21 g vet | 24 g koolhydraten