Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Bakje met zekfgemaakte vissticks uit de oven. Met een partje citroen en een bakje mayonaise ernaast.

Zelfgemaakte vissticks

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Zelf vissticks maken was nog nooit zo makkelijk! Met dit recept tover je knapperige, goudbruine vissticks uit de airfryer – zonder gedoe en met minder vet dan de gefrituurde variant.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Benodigdheden

  • airfryer
Zelf vissticks maken was nog nooit zo makkelijk! Met dit recept tover je knapperige, goudbruine vissticks uit de airfryer – zonder gedoe en met minder vet dan de gefrituurde variant.

Bereiding

  1. Snijd de kabeljauwfilet in repen van circa 2 centimeter dik.

  2. Doe de bloem samen met paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder in een kom en voeg hier peper en zout aan toe. Schep even goed om.

  3. Klop de eieren los in een tweede kom. Breek de cornflakes tussen je handen en doe dit in een derde kom.

  4. Wentel de vissticks eerst door het bloemmengsel, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door de cornflakes. Verwarm de airfryer tot 180°C.

  5. Leg de vissticks in de airfryer en sprenkel er een beetje zonnebloemolie overheen. Bak de vissticks in 12-15 minuten goudbruin en krokant.

Cornflakes als paneerlaag
Het klinkt misschien een beetje gek als paneerlaag, maar cornflakes is perfect om een krokant laagje te creëren. Je kun het bovendien verkruimelen tot precies de structuur die je lekker vindt: heel grof voor extra crunch of juist fijner voor een subtielere korst. Wist je dat je ook met andere ingrediënten je eten kunt paneren?

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Het airfryerboek

€ 22,99
Het airfryerboek - Sabine Koning