Bereiding

1. Kook de noedels in een pan met ruim kokend water ca. 2 minuten of volg de aanwij zingen op de verpakking. Giet ze af en bewaar een beetje kookvocht. Kook ze niet helemaal gaar, omdat ze verder garen in de koekenpan. Spoel de noedels af met ruim koud water tot ze volledig zij n afgekoeld (dit voorkomt dat ze aan elkaar plakken) en zet ze aan de kant.

2. Verwarm de neutraal smakende olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en bak het varkensgehakt. Verdeel het gehakt in een gelij kmatige laag over de bodem van de pan. Bak het gehakt 4 tot 5 minuten, roer af en toe en draai het vuur indien nodig hoger of lager, tot het varkensvlees krokant en bruin is.

3. Roer de gember door het gehakt tot het geurt. Blus af met de rijstwijn en laat hem helemaal verdampen voordat je de gelebonensaus, de zoete bonensaus (of de hoisin) en het water of de bouillon toevoegt. Meng alles goed en voeg de steranijs, donkere sojasaus en een snuf witte peper toe.

4. Laat de gehaktsaus ongeveer 10 minuten op halflaag vuur zachtjes koken. Houd de pan in de gaten en roer af en toe. De suiker in de zoete bonensaus kan karamelliseren en aanbranden op de bodem van de pan als je niet goed roert. De zha jiangsaus is klaar als hij dik en donker is.

5. Haal de pan van het vuur, schep de gekookte noedels bij de vleessaus en voeg een beetje noedelkookvocht toe. Roer de noedels door de saus en hussel om alle noedels goed te bedekken met saus. Serveer de zha jiang mian direct, met de rauwkost ernaast. Vergeet de servetten niet!

Dumplings & Noedels

Uit het boek

Dumplings & Noedels
€22,50