Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Cover voor Zuurkoolstamppot met rookworst en ananas

Zuurkoolstamppot met rookworst en ananas

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar in ruim water met zout. Verwarm de zuurkool in een pannetje.

  2. Bak in een droge koekenpan de spekblokjes krokant.

  3. Bak de plakjes rookworst eventueel even aan in een koekenpan, daar wordt het nog lekkerder van. Of warm de rookworst op volgens de instructies op de verpakking.

  4. Houdt het kookvocht van de aardappelen apart en stamp de aardappelen fijn. Breng op smaak met zout en peper en voed ca. 100 ml kookvocht toe. Roer doet door tot er een romig mengsel ontstaat.

  5. Roer de zuurkool, de gebakken spekjes, stukjes rookworst en stukjes ananas door de aardappelpuree en serveer de zuurkoolstamppot direct.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Uit het boek

Brenda kookt: De beste ovengerechten

€ 9,99
Brenda kookt: De beste ovengerechten