Bereiding

1. Snijd de de rode puntpaprika in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de puntpaprika en snijd hem in grove stukken. Pel de rode ui en snijd hem in grove stukken. Pureer de paprika en de ui fijn. Laat de paprika en de ui in een zeefje uitlekken en knijp er daarna met de hand zo veel mogelijk vocht uit.

2. Laat de zwarte bonen goed uitlekken. Was de koriander, schud hem droog en hak grof. Pureer de bonen grof. Meng het paprika-uimengsel, het ei, het komijnzaad, het paprikapoeder, de sambal en de koriander door de bonen. Voeg paneermeel toe tot er een stevig ‘deeg’ ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Vorm 4 zwartebonenburgers van het bonenbeslag en laat afgedekt in de koelkast ca. 1 uur opstijven.

3. Pel en snipper voor de tahinsaus de knoflook zeer fijn. Meng de tahinpasta met de knoflook, het citroensap en 2 el olijfolie. Voeg ca. 4-5 el warm water toe en roer glad. Breng op smaak met zout en peper. Was de peterselie en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie fijn en meng door de tahinsaus.

4. Maak de bloemkool schoon, snijd hem in roosjes en snijd de roosjes in plakken. Verhit 2 el olie in een ruime pan en rooster er de bloemkool 5-6 minuten in. Bestrooi met het kerriepoeder en blus af met de azijn. Houd apart. Was de spinazie en laat goed uitlekken.

5. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak er de bonenburgers in 6-8 minuten aan beide zijden goudbruin in. Snijd de broodjes open en beleg ze met de spinazie, de bloemkool, de burgers en de tahinsaus.

Foto’s Eddy Haitjema  Foodstyling & Receptuur: Willem van Santen  Styling: Willemijn van der Kamp

Heb je de smaak te pakken? Hier vind je nog meer lekkere vegetarische recepten.