
Een keer iets anders proberen dan stamppot boerenkool? Dit zijn vijf internationale gerechten die je ooit eens in je leven zou moeten proberen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens een gefrituurde spin gegeten? Slokje slangenwijn erbij?
Wil je meer culinaire hotspots in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Lees verder na de advertentie
1. Slangenwijn
Wees de volgende keer dat je klaagt over de lauwe chardonnay in de kroeg blij dat je dit internationale gerecht niet voorgeschoteld hebt gekregen. Deze populaire drank word gedronken in bijvoorbeeld China en Vietnam en zou helende krachten hebben.
Het kan ofwel worden gemaakt door een slang in rijstwijn te laten zitten, of door lichaamsvloeistoffen zoals bloed te mengen met de alcohol. Proost?

Lees verder na de advertentie
2. Rocky Mountain oesters
De naam klinkt niet verkeerd, totdat je ontdekt dat dit Amerikaanse gerecht eigenlijk uit niets meer dan de gefrituurde ballen van een stier bestaat.
Dit hapje was naar verluidt een favoriet van cowboys en wordt nog vaak op diverse Amerikaanse festivals verkocht.

Lees verder na de advertentie
3. Gefrituurde spinnen
Dé Cambodjaanse delicatesse is gebakken spin. Deze tarantulas worden geserveerd met limoen en zwarte peper. Dat zijn nog eens internationale gerechten die je wil proeven...

Lees verder na de advertentie
4. Black Ivory coffee
Een kop Black Ivory is één van 's werelds duurste brouwsels. Een kopje kost zo'n 60 tot 100 euro. Voor die prijs verwacht je een gladde, volle smaak... en misschien een lichte aardse hint van olifantenpoep.
Ja, deze koffie is gemaakt van bonen die worden gegeten door Thaise olifanten en vervolgens weer uit hun uitwerpselen worden geplukt.

Lees verder na de advertentie
5. Century eggs
Wees gerust, dit zijn geen eieren die 100 jaar zijn opgeslagen. Slechts een paar maanden. Genoeg om de dooier groen te laten kleuren... en het eiwit bruin. Deze eieren worden gezien als delicatesse in China.

Lees verder na de advertentie
Lees ook:
Onze tips

10x Nederlandse kerstmarkten die iedereen wil bezoeken

Entree Awards 2025: de beste bars, restaurants en hotels in Nederland

Restaurants in Antwerpen: 19x ontbijten, lunchen en dineren

Bij deze restaurants in Nederland eet je de allerbeste tiramisu

Uit eten met kerst: 21x onze favoriete restaurants

20x de beste wijnbars van Nederland

Restaurants in Amsterdam: de beste hotspots & tips

Restaurants in Brussel: dit zijn de beste hotspots & tips

Restaurants in Malaga: de beste hotspots & tips

Restaurants in Helmond: de beste hotspots & tips

Restaurants in Sevilla: dit zijn de beste hotspots & tips

Vliegen met Emirates: goed eten én een open bar in de lucht

Fine dining in Dubai: 7x de beste restaurants in de stad

Restaurants in Groningen: de beste tips & hotspots

Restaurants in Nijmegen: dit zijn de beste hotspots & tips

High tea in Nederland: dit zijn de beste hotspots

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.



