Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
internationale gerechten: gefrituurde spinnen

5x ’try before you die’ internationale gerechten

Profielfoto van BasBas Erkens

Een keer iets anders proberen dan stamppot boerenkool? Dit zijn vijf internationale gerechten die je ooit eens in je leven zou moeten proberen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens een gefrituurde spin gegeten? Slokje slangenwijn erbij?

Wil je meer culinaire hotspots in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Slangenwijn

Wees de volgende keer dat je klaagt over de lauwe chardonnay in de kroeg blij dat je dit internationale gerecht niet voorgeschoteld hebt gekregen. Deze populaire drank word gedronken in bijvoorbeeld China en Vietnam en zou helende krachten hebben.

Het kan ofwel worden gemaakt door een slang in rijstwijn te laten zitten, of door lichaamsvloeistoffen zoals bloed te mengen met de alcohol. Proost?

slangenwijn

2. Rocky Mountain oesters

De naam klinkt niet verkeerd, totdat je ontdekt dat dit Amerikaanse gerecht eigenlijk uit niets meer dan de gefrituurde ballen van een stier bestaat.

Dit hapje was naar verluidt een favoriet van cowboys en wordt nog vaak op diverse Amerikaanse festivals verkocht.

rocky mountain oesters

3. Gefrituurde spinnen

Dé Cambodjaanse delicatesse is gebakken spin. Deze tarantulas worden geserveerd met limoen en zwarte peper. Dat zijn nog eens internationale gerechten die je wil proeven...

gefrituurde spinnen

4. Black Ivory coffee

Een kop Black Ivory is één van 's werelds duurste brouwsels. Een kopje kost zo'n 60 tot 100 euro. Voor die prijs verwacht je een gladde, volle smaak... en misschien een lichte aardse hint van olifantenpoep.

Ja, deze koffie is gemaakt van bonen die worden gegeten door Thaise olifanten en vervolgens weer uit hun uitwerpselen worden geplukt.

black ivory coffee

5. Century eggs

Wees gerust, dit zijn geen eieren die 100 jaar zijn opgeslagen. Slechts een paar maanden. Genoeg om de dooier groen te laten kleuren... en het eiwit bruin. Deze eieren worden gezien als delicatesse in China.

century eggs

Advertentie

Lees ook:

Advertentie

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.