Een keer iets anders proberen dan stamppot boerenkool? Dit zijn vijf internationale gerechten die je ooit eens in je leven zou moeten proberen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens een gefrituurde spin gegeten? Slokje slangenwijn erbij?
Wil je meer culinaire hotspots in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
1. Slangenwijn
Wees de volgende keer dat je klaagt over de lauwe chardonnay in de kroeg blij dat je dit internationale gerecht niet voorgeschoteld hebt gekregen. Deze populaire drank word gedronken in bijvoorbeeld China en Vietnam en zou helende krachten hebben.
Het kan ofwel worden gemaakt door een slang in rijstwijn te laten zitten, of door lichaamsvloeistoffen zoals bloed te mengen met de alcohol. Proost?
2. Rocky Mountain oesters
De naam klinkt niet verkeerd, totdat je ontdekt dat dit Amerikaanse gerecht eigenlijk uit niets meer dan de gefrituurde ballen van een stier bestaat.
Dit hapje was naar verluidt een favoriet van cowboys en wordt nog vaak op diverse Amerikaanse festivals verkocht.
3. Gefrituurde spinnen
Dé Cambodjaanse delicatesse is gebakken spin. Deze tarantulas worden geserveerd met limoen en zwarte peper. Dat zijn nog eens internationale gerechten die je wil proeven...
4. Black Ivory coffee
Een kop Black Ivory is één van 's werelds duurste brouwsels. Een kopje kost zo'n 60 tot 100 euro. Voor die prijs verwacht je een gladde, volle smaak... en misschien een lichte aardse hint van olifantenpoep.
Ja, deze koffie is gemaakt van bonen die worden gegeten door Thaise olifanten en vervolgens weer uit hun uitwerpselen worden geplukt.
5. Century eggs
Wees gerust, dit zijn geen eieren die 100 jaar zijn opgeslagen. Slechts een paar maanden. Genoeg om de dooier groen te laten kleuren... en het eiwit bruin. Deze eieren worden gezien als delicatesse in China.
Lees verder na de advertentie
Lees ook:
Onze tips
Restaurants in Zwolle: dit zijn de beste hotspots & tips
19x romantische restaurants voor Valentijnsdag
Kaasfondue in Amsterdam: hier is het al sinds 1977 dé specialiteit
Maak een culinaire reis naar Japan met sterrenchef Soenil Bahadoer
Restaurants in Utrecht: dit zijn de beste hotspots & tips
Meer dan 20 nieuwe (en bekende) spots op Bonaire
Restaurants in Kopenhagen: de beste hotspots & tips
Restaurants in Sydney: de beste hotspots & tips
Dit is dé ultieme reis naar Australië – en jij kunt ‘m maken
Reizen naar Australië: zo plan je de perfecte rondreis
Lunchen in Arnhem: dit zijn onze favoriete plekken
Typisch eten in Australië: 7x gerechten die je wil proberen
Restaurants in Melbourne: de beste hotspots & tips
Turkish Airlines: luxe dineren op de grond én in de lucht
Restaurants in Istanbul: dit zijn de beste hotspots & tips
Citytrip in Gdańsk
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.