Een keer iets anders proberen dan stamppot boerenkool? Dit zijn vijf internationale gerechten die je ooit eens in je leven zou moeten proberen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens een gefrituurde spin gegeten? Slokje slangenwijn erbij?
Wil je meer culinaire hotspots in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
1. Slangenwijn
Wees de volgende keer dat je klaagt over de lauwe chardonnay in de kroeg blij dat je dit internationale gerecht niet voorgeschoteld hebt gekregen. Deze populaire drank word gedronken in bijvoorbeeld China en Vietnam en zou helende krachten hebben.
Het kan ofwel worden gemaakt door een slang in rijstwijn te laten zitten, of door lichaamsvloeistoffen zoals bloed te mengen met de alcohol. Proost?
2. Rocky Mountain oesters
De naam klinkt niet verkeerd, totdat je ontdekt dat dit Amerikaanse gerecht eigenlijk uit niets meer dan de gefrituurde ballen van een stier bestaat.
Dit hapje was naar verluidt een favoriet van cowboys en wordt nog vaak op diverse Amerikaanse festivals verkocht.
3. Gefrituurde spinnen
Dé Cambodjaanse delicatesse is gebakken spin. Deze tarantulas worden geserveerd met limoen en zwarte peper. Dat zijn nog eens internationale gerechten die je wil proeven...
4. Black Ivory coffee
Een kop Black Ivory is één van 's werelds duurste brouwsels. Een kopje kost zo'n 60 tot 100 euro. Voor die prijs verwacht je een gladde, volle smaak... en misschien een lichte aardse hint van olifantenpoep.
Ja, deze koffie is gemaakt van bonen die worden gegeten door Thaise olifanten en vervolgens weer uit hun uitwerpselen worden geplukt.
5. Century eggs
Wees gerust, dit zijn geen eieren die 100 jaar zijn opgeslagen. Slechts een paar maanden. Genoeg om de dooier groen te laten kleuren... en het eiwit bruin. Deze eieren worden gezien als delicatesse in China.
Advertentie
Lees ook:
Advertentie
Onze tips
La Isla Bonita: zon, zee en Lobster Fest in Belize
Le Petit Chef: kleinste chef-kok ter wereld verovert Amsterdam
15x de beste cocktailbars in Amsterdam
Restaurants in New York: de beste hotspots & tips
Restaurants in Amsterdam: dit zijn de beste hotspots & tips
Restaurants in Brugge: deze hotspots mag je niet missen
Restaurants in Eindhoven: dit zijn beste tips & hotspots
Restaurants in Den Haag: dit zijn de beste hotspots & tips
Restaurants in Utrecht: dit zijn de beste hotspots & tips
Australische BBQ: 5x recepten én tips
High tea in Nederland: dit zijn de leukste adresjes
11x de mooiste Duitse kerstmarkten van 2024
Restaurants in Londen: de beste hotspots, pubs & bars
Restaurants in Valencia: de beste hotspots, barretjes & tips
Riviercruises saai? Deze culinaire cruise niet!
Australische BBQ: alles over deze traditie
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.