Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Martin Samwel van cocktailbar Hidden in Arnhem

Cocktailbar Hidden in Arnhem opent nieuwe speakeasy

Profielfoto van BasBas Erkens

Afgelopen jaar openden Martin Samwel en Elmar Meijer de tijdelijke speakeasy cocktailbar Hidden, verstopt in het centrum van Arnhem. Binnen een week zaten alle reserveringen al vol. Heb je daardoor de vorige pop-up gemist? Goed nieuws! Binnenkort opent cocktailbar Hidden de deuren op een nieuwe, geheime locatie in Arnhem…

Lees verder na de advertentie

Cocktailbar Hidden

Eind vorig jaar opende cocktailbar Hidden voor het eerst de deuren in Arnhem. Binnen een week kon je al niet meer reserveren, zo populair was deze speakeasy. En terecht overigens, want Martin Samwel en Elmar Meijer wisten iets geniaals neer te zetten.

Het lukte mij destijds gelukkig om een plekje te bemachtigen bij deze unieke cocktailbar. Ik genoot van geweldige cocktails, op een prachtige en verstopte locatie in Arnhem. Van begin tot eind voelde het alsof je in een echte speakeasy uit de jaren '20 zat, inclusief kaarslicht, sfeer, muziek én smaakvolle cocktails. Goed nieuws voor alle cocktailliefhebbers, er komt namelijk een nieuwe pop-up aan...!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Speakeasy

De term speakeasy ontstond tijdens de drooglegging in de Verenigde Staten. Tussen 1920 en 1933 was alcohol grotendeels verboden. Bij een speakeasy kon je destijds alcoholische drank kopen. Deze barretjes - vaak verstopt op geheime plekken - werden via een illegaal circuit bevoorraad met alcohol.

Ondanks dat alcohol allang niet meer verboden is, kom je in steeds meer steden een speakeasy tegen. Tegenwoordig zijn dit vaak de mooiste barren, verstopt op onverwachte plekken zoals de kelder van een supermarkt of achterin een fastfoodrestaurant.

Vaak kom je alleen binnen via een korte speurtocht en met een geheim wachtwoord. Eenmaal binnen komt de jazz je tegemoet, en bestel je aan de sfeervolle bar de lekkerste cocktails.

Lees verder na de advertentie

Hidden in Arnhem

De naam zegt het eigenlijk al, cocktailbar Hidden zit goed verstopt. Eigenaren Martin Samwel en Elmar Meijer houden de nieuwe locatie dan ook strikt geheim. Pas als je gereserveerd hebt krijg je per mail wat meer informatie, tot je op de avond van je reservering op pad gaat in Arnhem.

Met een routeomschrijving kom je - als het goed is - uit bij de juiste locatie, waar je vervolgens een mysterieuze bar binnenstapt. Zodra je in de daadwerkelijke speakeasy bent, is het net alsof de tijd een eeuw heeft stilgestaan. Iedereen heeft zijn beste kleren aangetrokken, door het schemerige kaarslicht dansen de schaduwen op de muur en op de achtergrond hoor je zachte jazz.

Terwijl je rustig plaatsneemt in een intiem hoekje krijg je de menukaart aangereikt. Je kunt kiezen uit diverse cocktails, van echte klassiekers tot creatieve uitspattingen van Martin en Elmar. Eén ding is zeker, ze smaken stuk voor stuk geweldig en worden met flink wat beleving geserveerd.

Lees verder na de advertentie

Nieuwe pop-up op geheime locatie

Na het succes van de eerste pop-up in Arnhem, is het tijd om de deuren van cocktailbar Hidden opnieuw te openen. Maar, ditmaal op een nieuwe, verstopte locatie. Op de menukaart vind je ook andere cocktails dan de vorige keer, al blijven de klassiekers natuurlijk op de kaart staan.

Kortom, of je nu de vorige pop-up hebt gemist of niet, ook dit keer wil je reserveren. Maar echt. En doe dit op tijd, want tijdens de vorige editie waren binnen een week alle plekken weg. Reserveren kan gemakkelijk via de website van cocktailbar Hidden.

Net als de vorige keer is het overigens maar een tijdelijke pop-up, je kunt dan ook alleen voor de volgende data reserveren:

  • weekend van 1, 2 en 3 mei
  • weekend van 8, 9 en 10 mei
  • weekend van 15, 16 en 17 mei
  • weekend van 22, 23 en 24 mei

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.