Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
tafel met mexicaanse streetfood

Waarom streetfood in Mexico zoveel meer is dan alleen eten

Profielfoto van RedactieRedactie

Nergens ter wereld is het straatbeeld zó levendig en kleurrijk als in Mexico. Katinka Lansink Dodero neemt ons mee naar het kloppende hart van deze cultuur: de straten van Mexico-Stad, waar streetfood zó veel meer is dan alleen eten.

"Eten uit foodtrucks heb ik in Mexico voor het eerst gezien, een soort Rollende Keukens avant la lettre. Iedereen staat te drommen voor de trucks, maar men laat elkaar ook weer voor gaan. Het regelt zich vanzelf; het zou me niks verbazen als het ritsen hier vandaan komt. Mensen lachen, praten na en overal waar we kijken zitten en staan mensen te genieten met eten in hun hand," aldus Katinka.

Lees verder na de advertentie

Streetfood in Mexico

Streetfood is hier een sociaal ritueel, een manier om samen te komen, herinneringen te delen en cultuur te vieren. Elk gerecht vertelt een verhaal. Zoals de chile en nogada, een traditioneel gerecht uit Puebla in de kleuren van de Mexicaanse vlag, dat symbool staat voor de onafhankelijkheid van het land. Wanneer Katinka aan de straatverkoper vertelt hoe heerlijk het smaakt, antwoordt hij blij dat het voor hem meer dan eten is. Het is onderdeel van zijn cultuur, een manier om mensen samen te brengen.

Wil je méér van Katinka’s smaakreis ontdekken én zelf aan de slag met authentieke Mexicaanse recepten zoals chile en nogada? In het zomernummer van Foodies Magazine vind je het complete verhaal én het recept.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Redactie

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail:

De beste tips en inspiratie in je mail:

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.