Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Foodies Boekenclub: Comida Mexicana

Foodies boekenclub: kookboek “Comida Mexicana”

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met meer dan 200 kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

De zoete afsluiter

Een maaltijd is niet af zonder een toetje. Voor deze Mexicaanse lekkernijen als churros en kaneel-broodpudding uit het kookboek Comida Mexicana houd jij graag een gaatje vrij!

Als ik denk aan de Mexicaanse keuken, denk ik aan kleur. Rode en groene pepers, kleurrijke salsa’s met mango en tortilla’s in allerlei kleuren. En natuurlijk aan churros; het Mexicaanse equivalent van de oliebol. Met lekker veel kaneelsuiker echt een traktatie om je vingers bij af te likken! In dit kookboek leer je alle klassiekers uit de Mexicaanse keuken zelf maken. Van taco’s tot nachos en van churros tot aan mierzoete melktaart. Op de volgende pagina’s zoomen we in op de zoete lekkernij en uit de Mexicaanse keuken. Omdat een maaltijd nooit af is zonder een toetje: een Mexicaanse maaltijd – zo vind jij straks ook na het zien van deze toetjes – al helemaal niet.

Smaken van thuis

De Mexicaanse keuken mag dan heel erg tot de verbeelding spreken en internationaal bekend zijn, niet overal zijn de taco’s hetzelfde. Daar kwam ook Rosa, auteur van Comida Mexicana achter, toen ze in haar jeugd van Mexico naar Australië verhuisde om bij haar vader te wonen. Ze verliet haar roots om een nieuw bestaan op te bouwen in Australië, maar kon de smaken uit haar jeugd maar niet vergeten. Hoe hard ze ook zocht en in hoeveel restaurants ze ook at, het smaakte allemaal niet als ‘thuis’: “Het idee om te leven in een ander land zonder het eten waarmee ik ben opgegroeid en wat mij zo dierbaar is, was onverdraagbaar, en daarom ging ik thuis het eten bereiden. Ik speelde met de verkrijgbare ingrediënten en het keukengereedschap in een poging authentieke Mexicaanse smaken te krijgen.”

Kookboek: authentiek Mexicaans

Rosa kon rekenen op de steun van haar vader, die aan het werk was als chef-kok. Terwijl ze samen kookten, leerde hij haar de fijne kneepjes van het vak en het duurde niet lang voor Rosa de onbenoemde souschef van haar vader werd. Na maanden van experimenteren en koken voor vrienden en familie, opende Rosa met haar vader een eigen Mexicaans restaurant: El Cuervo Cantina. Helaas is het restaurant niet lang open geweest, maar wel lang genoeg voor Rosa om een netwerk op te bouwen. Inmiddels heeft ze haar eigen streetfood-tentje in Sydney en leert ze een heleboel mensen hoe authentiek Mexicaans eten écht hoort te smaken. Dankzij haar nieuwe kookboek hoef je niet naar Sydney, maar kun je haar smaken van Mexico ook vanuit huis ervaren. Begin daar waar de maaltijd normaal eindigt, met het toetje, en geniet van capirotada, churros, flan Mexicano en pastel de tres leches.

Comida Mexicana

€ 27,50
Comida Mexicana

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:

Flan Mexicano

Rosa: “Net als de varianten in andere landen is de Mexicaanse flan ook oorspronkelijk ontstaan uit de klassieke Franse crème caramel. Ik heb flans gegeten van Zuid-Amerika tot Azië, en het is ongelooflijk hoe vergelijkbaar ze allemaal zijn wat betreft smaak en textuur, ook al kunnen de ingrediënten anders zijn. Gelukkig heb je voor de Mexicaanse flan maar een paar, makkelijk verkrijgbare ingrediënten nodig en is hij snel klaar. Na het afkoelen kun je hem meteen serveren.”

Flan Mexicano uit Comida Mexicana

Pastel de tres leches

Rosa: “Deze melktaart doet me denken aan alle quinceañera-feestjes waar ik naartoe ging toen ik een tiener was. De vijftiende verjaardag wordt in Mexico uitbundig gevierd en de pastel de tres leches geeft altijd acte de présence. Vanwege de vanilleslagroom en het heerlijke verse fruit is het de ideale feesttaart. Voel je vrij om de taart te versieren met je favoriete toppings. Leef je uit!”

Pastel de tres leches uit het boek Comida Mexicana

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!