Hotspots: de leukste adresjes en restaurants in Göteborg
De uitgestrekte westkust van Zweden staat bekend om haar ruige kustlijnen, pittoreske vissersdorpjes met kleurrijke boothuizen én de sfeervolle studentenstad Göteborg. Dit is waarom je hier heen moet en welke restaurants in Göteborg je niet mag missen!
Advertentie
Restaurants in Göteborg
Göteborg is de op één na grootste stad van Zweden en wordt ook wel gezien als het 'chillere' zusje van Stockholm. Dat komt doordat deze studentenstad een relaxte sfeer heeft met hippe wijken, gezellige kroegjes maar ook verrassend veel Michelin-sterrenrestaurants.
Daarnaast wordt er ambachtelijk bier van wereldklasse gebrouwen en kun je eten in een aantal van de beste seafoodrestaurants van Zweden. Een echte hotspot voor foodies dus en daarom deel ik welke restaurants in Göteborg je niet mag missen tijdens je citytrip!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Advertentie
Hotspots & restaurants in Göteborg:
VRÅ
Lokaal eten met Japanse invloeden; het kan haast niet beter, toch? Niet voor niets wordt restaurant VRÅ door heel het land geroemd. Niet alleen om de uitzonderlijk goede gerechten maar ook door de vrouwelijke chef die hier aan het roer staat. Sofia B. Olsson heeft verschillende onderscheidingen voor haar kookkunsten én leiderschapskwaliteiten. Zo won ze Innovator of the Year en Mentor of the Year, voor haar inzet voor het op de kaart zetten van de vrouwelijke chefs in het land.
Saluhallen
Een van mijn favoriete hotspots in de Zweedse stad is de grote markthal. Hier vind je, naast kleine delicatessenzaken, ook een paar pop-ups van bekende restaurants in Göteborg. De lunch is in Zweden erg belangrijk dus tussen twaalf en twee is het hier op zijn drukst. Sluit je dan bij de Zweden aan of kies een rustiger moment om terug te keren. Voor je fika misschien?
Gelaterian
Wanneer je de markthallen bezoekt, mag je deze ijssalon absoluut niet overslaan. In 2023 wonnen ze namelijk de prijs voor het beste ijs van Zweden. Tip: pistache en gezouten boter zijn hier de populairste smaken. Op een mooie zomerdag staan mensen hier uren voor in de rij… Is de wachttijd jou iets te lang? Spreid dan je kansen en breng een bezoek aan een van hun andere vestigingen.
Hedlunds Havsbar
Wil je, net als de Zweden, lunchen in de markthallen? Dan is dit visrestaurant een aanrader. Tussen 11.30 uur en 14.30 uur serveren ze er de vangst van de dag. Denk aan verse oesters, mosselen en andere zeevruchten. Kom wel op tijd, want ze nemen geen reserveringen aan en met een Michelinster in zicht kan het hier flink druk worden.
Wine Mechanics
Dat je zonder eigen wijngaarden ook heel goed zelf wijn maken kan, bewijst deze eigentijdse urban winery. In slechts 48 uur na de oogst, transformeren ze midden in de stad de druiven tot wijn. Door middel van een proeverij, van wijnen én heerlijke hapjes, weten ze iedereen te overtuigen dat ze in Zweden net zo lekkere wijn maken als in warmere landen. Pluspunten voor het feit dat eigenaar Johan Malm wereldkampioen oesters openen is.
Feskekôrka
Binnenkort een citytrip naar Göteborg op de planning staan? Dan heb je geluk, want een van de bekendste bezienswaardigheden heeft – na grondige renovatie – een paar maanden terug zijn deuren opnieuw geopend. In de iconische zeevruchtentempel krijgen bezoekers de kans om zeevruchten van wereldklasse te kopen en/of te proeven bij restaurants in de markthal.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Advertentie
Onze tips
5 maffe dingen die ze in Scandinavië eten
Scandinavische stijl: 7x gerechten
De leukste hotspots, restaurants en hotels in Skåne (Zuid-Zweden)
De leukste plekjes van Zweeds Lapland
11x heerlijke recepten voor aardappels uit de oven
Restaurants in Enschede: de beste hotspots en tips
Entree Awards 2024: de beste bars, restaurants en hotels van Nederland
Hotel & Welness Zuiver opent luxe restaurant – en daar wil je eten!
Restaurants in Berlijn: dit zijn de beste hotspots en tips
11x de mooiste Duitse kerstmarkten van 2024
Dit wijnfestival in Zwitserland wil je meemaken
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.